U trendu

Srbija ubedljiva u poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Grčku sa 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13), u poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Srbija je odigrala tri pripremne utakmice u kojima je dva puta pobedila Francusku, i večeras Grčku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Jokić sa 20 poena, a imao je i pet skokova. Kapiten Miloš Teodosić završio je utakmicu sa 16, a Miroslav Raduljica sa 14 poena.

Grčku su predvodili Janis Adetokunbo sa 14 i Stratos Perperoglu sa 12 poena.

Grčka je bolje počela meč pred skoro 20.000 ljudi u Areni, i vodila je tokom cele prve četvrtine. Srbija je u nekoliko navrata uspevala da izjednači, ali nije uspevala. Domaći tim vodili su u tim trenucima Nikola Jokić i Miloš Teodosić, koji su zajedno postigli 27 poena od prva 34 svog tima.

Srbija je u drugoj četvrtini pojačala odbranu, da bi posle trojke Teodosića u 12. minutu prvi put povela, sa 34:32. Grčka je igrala timski i uspevala je da koristi slabiji šut „orlova“, ali kada su počeli da pogadjaju i Miroslav Raduljica i Stefan Jović, domaći tim je sigurno držao prednost i na poluvreme otišao sa do tada maksimalnih sedam poena „viška“, 53:46.

Srbija je u drugom poluvremenu nastavila da igra jaku odbranu i popravila šut, tako da je do kraja treće deonice uvećala prednost na 13 poena, 73:60, da bi u četvrtoj došla i do 20 poena prednosti, 85:65 i mirno privela meč kraju.

Selektor Aleksandar Djordević pružio je šansu i Radetu Zagorcu, Nemanji Dangubiću i Marku Guduriću da debituju u seniorskoj reprezentaciji.

Olimpijski kvalifikacioni turnir počinje u ponedeljak u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar