U trendu

Srbija ubedljivom pobedom došla do Trofeja Beograda

Košarkaška reprezentacija Srbije oprostila se od domaće publike ubedljivom pobedom pred odlazak na Evropsko prvenstvo, pošto je večeras u Beogradu pobedila Rusiju sa 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17).

Srbiji je ovo bio poslednji meč u Srbiji do početka šampionata, a do kraja priprema odigraće još četiri meča. Selektor Aleksandar Đorđević večeras je ostavio na klupi Dragana Milosavljevića, Nikolu Milutinova i Stefana Pota. „Orlovi“ su večeras, kao i u ostalim pripremnim utakmicama ozbiljno i motivisano pristupili meču, što je rezultiralo ubedljivim trijumfom.

Rusija je dobro počela utakmicu i povela sa 7:2, a Srbija se vratila i sredinom prve deonice posle poena Ognjena Kuzmića stekla prvo vođstvo na utakmici, 10:9.

Domaći tim predvodio je tada kapiten Miloš Teodosić, koji je razigrao svoju ekipu, tako da je Srbija posle prve četvrtine povela dvocifrenom razlikom, 25;12.

Nije se ništa bitno menjalo u igri i u drugoj četvrtini, a Ruse je u „priključku“ držao Vitalij Vridzon, koji je prvo poluvreme završio sa 12 poena.

Srbija je u drugom poluvremenu zadržala nivo igre, tako da je uspela tempom i disciplinom da počne da „lomi“ Rusiju i stekne više od 20 poena razlike.

Domaći tim u drugom poluvremenu se nije opuštao i počeo je da podiže razliku, koja je u jednom trenutku bila i blizu 30 poena razlike.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miroslav Raduljica sa 15 poena, dok su Teodosić i Nikola Kalinić postigli po 12, a Nemanja Nedović 11 poena. Teodosić je proglašen i najkorisnijim igračem finala.

Fridzon je postigao 16 poena za Rusiju, a Anton Ponkrašov 12.

Kina je u meču za treće mesto pobedila Venecuelu sa 63:57.

Srbija sada ide na turnir u Izrael, gde će igrati mečeve protiv selekcije domaćina i Ukrajine, a onda će odigrati dva meča protiv Slovenije, jedan u Ljubljani a drugi u Banjaluci.

Evropsko prvenstvo počinje 5. septembra, a Srbija je u grupi sa Nemačkom, Turskom, Španijom, Italijom i Islandom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.