U trendu

Srebro za Kristinu Bedeč

Reprezentativka Srbije Kristina Bedeč osvojila je danas srebrnu medalju u kajaku jednosedu na 1.000 metara na Svetskom prvenstvu u Milanu.

Bedečova je trku završila za četiri minuta, šest sekundi i 397 stotinku.

Zlatnu medalju u kajaku jednosedu, koja nije olimpijska disciplina, osvojila je Erike Medvečki iz Mađarske (4:04.037), dok je bronza pripala Margaret Hogan iz SAD (4:07,414).

Kristinu Bedeč danas očekuje i finale na 5.000 metara, koje se vesla u 15.00.

Normu za Igre u Riju danas je obezbedio srpski ženski četverac na 500 metara, koji je u finalu zauzeo šesto mesto. Posada u sastavu Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Bendek i Olivera Moldovan trku je završila za minut, 36 sekundi i 27 stotinki.

Zlatnu medalju osvojila je reprezentacije Belorusije, srebro je pripalo Mađarskoj, a bronza kajakašicama Nemačke.

U B finalu u jednosedu na 200 metara Nikolina Moldovan je pobedila i time se kvalifikovala za učešće na Olimpijskim igrama, ali se njena norma iz jednoseda prenosi na druge takmičarke, s obzirom da je ostvarila normu kroz četverosed, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

Mesto na Olimpijskim igrama obezbedio je i Marko Dragosavljević u disciplini K1 na 200 metara, pošto je bio prvi u B finalu.

Srpski dvosed na 500 metara, u sastavu Dragan Hančovski i Uroš Mitjev, osvojio je prvo mesto u B finalu, dok je na istoj deonici u jednosedu, takođe u B finalu, Stefan Vekić zauzeo drugo mesto.Najbolji srpski kanuista, Strahinja Mladežić, trku u jednokleku na 500 metara završio je na devetom mestu. Isto mesto zauzela je i Krasimira Stojčeva u B finalu jednokleka na 200 metara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar