U trendu

Srpski atletičari održali sastanak uoči OI u Rio de Žaneiru

Srpski atletičari upoznati su danas sa olimpijskim pravilima koja ih očekuju na Igrama u Rio de Žaneiru, a prvi na put u Brazil krenuće Amela Terzić i Tamara Salaški.

Kako je danas saopštio Atletski savez Srbije, srpski atletičari su spremni za nastup na Igrama, sa najvećim brojem predstavnika u pojedinačnom sportu.

Uoči početka Olimpijskih igara, održan je koordicioni sastanak u prostorijama atletske dvorane na Banjici. Sastanku su prisustvovali skoro svi atletičari osim Asmira Kolašinca, Milana Ristića i Mihaila Dudaša, koji su i dalje na pripremama.

Atletičari su upoznati sa 40 Olimpijskih pravila tima Srbije medju kojima se nalaze informacije o akreditaciji, opremi, korišćenju identiteta sportiste, zdravlju, obezbedjenju, ishrani i osnovnim informacijama o samom takmičenju.

Prvi na put ovog vikenda krenuće selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović, atletičarka Amela Terzić sa svojim trenerom Rifatom Zilkićem i Tamara Salaški.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović poželeo je sreću svim atletičarima i izrazio nadu da će ostvariti najbolje rezultate i pružiti maksimum na Olimpijskim igrama, bez ikakvog pritiska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.