U trendu

Srpski strelci raspoloženi za najteže ispite

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Srećko Pejović rekao je danas da svi srpski strelci u dobrom raspoloženju čekaju početak Olimpijskih igara i dodao da su uslovi na strelištu u Rio de Žaneiru sada mnogo bolji nego na Svetskom kupu.

„Svi naši reprezentativci su zdravi i raspoloženi u očekivanju nastupa na Igrama“, rekao je Pejović, prenosi SSS.

Prve olimpijske medalje na 31. Olimpijskim igrama će biti podeljene u streljaštvu, shodno tradiciji koja je ustanovljena u Pekingu 2008, a nastavljena u Londonu 2012. godine.

U subotu, 6. avgusta, u 8.30 po lokalnom vremenu, a u 13.30 po srednjoevropskom, počinju kvalifikacije vazdušnom puškom za žene. Prvog dana streljačkih takmičenja boriće se i muškarci vazdušnim pištoljem. 

Finale u obe discipline je istog dana.

Vazdušnom puškom gadjaće Andrea Arsović i Ivana Andjušić Maksimović, a vazdušnim pištoljem Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

Svo četvoro su, kao i ostali srpski strelci, u Rio otišli kao kandidati za finala, ali krug takmičara koji mogu da udju u borbe za medalje ni u jednoj disciplini nije mali.

Andrea Arsović druge Olimpijske igre u karijeri dočekuje kao vodeća na svetskoj rang-listi vazdušnom puškom i evropska prvakinja tim oružjem. Damir Mikec je na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru u aprilu osvojio srebro vazdušnim pištoljem. Plasmanima u finala na ovogodišnjim Svetskim kupovima Maksimovićeva,nosilac srebrne medalje iz Londona, i Grgić su, takodje, pokazali da su u dobroj formi.

Posle Svetskog kupa u Rio de Žaneiru bilo je dosta zamerki na strelište, ali je Pejović naveo da su svi detalji doterani i da će olimpijci imati dobre uslove za takmičenje. Izdvaja nešto, što široj javnosti izgleda nebitno, ali strelcima mnogo znači.

„Brojevi meta su na Svetskom kupu bili ispod rama. Zato strelci nisu videli broj dok nišane, a takmičarima pištoljem je broj ‘ulazio’ u nišan. Svima je to mnogo smetalo. Sad su brojevi postavljeni iznad meta. Vidljivi su, a ne smetaju“, rekao je Pejović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.