U trendu

Stanković: Košarkaši uvek streme ka visinama

Legenda srpske i svetske košarke Bora Stanković rekao je da nije jednostavno dati odgovor na pitanje zašto je baš izabrao košarku, ali da misli je presudilo što je ta igra najviše odgovarala njegovom temperamentu.

„Nije jednostavno dati odgovor zasto bas košarka. Košarka je odgovarala mom temperamentu i cilju da se ide u visinu. Košarkaši stalno gledaju što više i streme ka višem. Drugo, društvo se okupljalo na Zvezdinim terenima na Kalemegdanu i mi smo se borili za košarku“, izjavio je Stanković na promocije autobiografske knjige „Igra mog života“ u Roda Megamarketu na Novom Beogradu.

Promociji knjige prisusustvovala je cela ženska košarkaška reprezentacija Srbije na čelu sa selektorom Marinom Maljković, zatim predsednik KSS Dragan Đilas, potpredsednici Dejan Tomašević i Igor Rakočević…

„Velika mi je čast što su naše košarkašice tu i dobar deo prijatelja iz OKK Beograd. Košarka nas sve veže. Naš Savez od prvog dana je paralelno razvijao mušku i žensku košarku, koja je još lepša od muške jer ima lepotu, gracioznost“, istakao je Stanković.

On se prisetio prvog ženskog prvenstva Jugoslavije 1940. godine kada je titulu osvojila ekipa Sokolskog društva Matica.

„Interesantan je rezultat 2:0, Ružica Radovanović je postigla koš. Zamislite put od tog finala do uspeha na EP prošle godine i prvog zlata u istoriji“, poručio je Stanković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar