U trendu

Štefanek: Imam „kratak fitilj“, ali to mi pomaže u sportu

Najbolji srpski rvač Davor Štefanek, osvajač pet medalja na Svetskim i Evropskim šampionatima, smatra da ima realne šanse da na Olimpijskim igrama u Riju nastavi sa osvajanjem odličja.

Štefanek je prošle godine u Taškentu bio prvak sveta, a ove godine u Las Vegasu osvojio je „samo“ bronzu.

„Cilj je da uđem u finale, a u finalu kao što sam rekao prošle godine kad sam bio prvak sveta sve je moguće. Mislim da imam realnu šansu da osvojim medalju, nadam se da ću da opravdam zašto je rvanje naš najtrofejniji olimpijski sport“, rekao je Štefanek na druženju srpskih olimpijaca i novinara u hotelu Moskva.

Na pitanje da li bi unapred potpisao srebro, Štefanek je rekao:

„Iskreno, da, zato što je medalja tu, ali kad već uđeš u finale, onda ambicije rastu, postaneš gladan zlata i želiš da ga osvojiš. Isto je bilo prošle godine, uoči prvenstva sveta potpisao bih bronzu, ali kad sam ušao u finale želeo sam zlato i uspeo“.

On je otkrio i jedan deo tajne dobrih rezultata.

„Imam kratak fitilj u privatnom životu, živac sam, to mi je mana, ali u sportu mi pomaže“, istakao je Štefanek.

Prema njegovim rečima za jednog sportistu nema ništa lepše nego kad na pobedničkom postolju sluša državnu himnu i još jednom naglasio koliko mu je značila nagrada lista „Sport“ za najboljeg sportistu Srbije za 2014, čak i ispred Novaka Đokovića.

“ To je bio poseban osećaj, ravno medalji na velikom takmičenju, kad iza tebe bude najbolji srpski sportista u istoriji i najbolji na svetu“, zaključio je Štefanek.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.