U trendu

Štefanek osvojio srebrnu medalju na EP

Srpski reprezentativac u rvanju Davor Štefanek osvojio je danas srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rigi u konkurenciji do 66 kilograma.

„Na ovo takmičenje došao sam iz punog treninga, nisam tempirao formu za Rigu, jer je moj glavni cilj osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Imao sam teške rivale do finala, a u borbi za titulu Rus je zasluženo slavio“, rekao je Štefanek.

Štefanek je u finalu izgubio od Rusa Islam-Beka Albijeva, a prethodno je na putu do finala bio bolji od Madjara Kristijana Jagera, Kamrana Mamadova iz Azerbejdžana i Litvanca Edgarasa Venčkaitisa.

„Imao je ne tako vidljivu, ali vrlo bitnu podršku sudija. Bitno je da sam nastavio kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima, bio sam prvak sveta. Hvala svima na podršci, a ja ću Srbiji doneti odličje sa Olimpijskih igara posle 32 godine, sada sam više nego siguran u to“, rekao je Štefanek.

Na Evropskom prvenstvu grčko-rimskim stilom u Rigi pored Štefaneka učestvuju još petorica srpskih takmičara: Kristijan Fris (do 59 kilograma), koji je zauzeo peto mesto, Aleksandar Maksimović (do 71 kilograma), Viktor Nemeš (do 75 kilograma), Petar Balo (do 85 kilograma) i Nemanja Pavlović (do 130 kilograma), koji je eliminisan u prvom kolu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.