U trendu

Stefano Pioli novi trener Intera

Fudbalski klub Inter saopštio je danas da je novi trener prvog tima Stefano Pioli, sa kojim je potpisan ugovor na 18 meseci.

Pioli je na tom mestu zamenio Franka de Bura, koji je prošle nedelje dobio otkaz zbog loših rezultata. Ekipu je na utakmicama protiv Sautemptona i Krotonea vodio Stefano Veki.

„FK Internacionale je oduševljen što može da potvrdi da su dogovoreni uslovi da Stefano Pioli postane Interov novi trener do 30. juna 2018. Klubu će se uz njega priključuiti asistent Djakomo Mureli, tehnički asistent Davide Lukareli, kao i kondicioni treneri Mateo Osti i Frančesko Perondi“, navodi se u saopštenju.

U konkurenciji za mesto trenera bili su i Marselinjo i Djanfranko Zola, ali je Pioli, nekadašnji trener Lacija, postao prvi kandidat.

Pioli ima 51 godinu. Trenersku karijeru počeo je u Salernitani u Seriji B 2003/04. Posle toga je proveo još dve sezone u takodje drugoligašu Modeni. U sezoni 2006/07. vodio je Parmu u Seriji A, A ONDA SE VRATIO U Seriju B, gde je vodio Groseto, Pjačencu i Sasuolo.

U najviši rang takmičenja vratio se u sezoni 2010/11, kada je vodio Kjevo jednu sezonu, da bi posle kratkog borakva u Palermu proveo tri sezone u Bolonji, od 2011. do 2014. Posle toga je preuzeo Lacio, sa kojim je prvu sezonu završio na trećem mestu, izborio Ligu šampiona i stigao do finala kupa.

Zvanična promocija Piolija zakazana je za četvrtak.

Piolijeva poslednja utakmica u Laciju bio je poraz od Rome 4:1 u Deriju prestonice, a prva utakmica na mestu trenera Intera biće Derbi Madone protiv Milana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar