U trendu

Stevanović: I dalje imamo velike šanse za prolaz

Fudbaler Partizana Alen Stevanović rekao je da njegova ekipa ima velike šanse da prođe grupu u Ligi Evropa i pored večerašnjeg poraza od Atletik Bilbaa.

„Imamo potencijal i verujem da uz dobar rad možemo da kažemo svoje u grupi i prođemo je. Sve je i dalje u našim rukama, tu smo, borićemo se jer znam koliko je važno da prođemo grupu. Hoćemo i možemo da je prođemo“, rekao je Stevanović novinarima posle utakmice.

Partizan je večeras zabeležio prvi poraz u Ligi Evropa, pošto je na svom terenu izgubio od Atletik Bilbaa sa 3:0, u trećem kolu Grupe L. Crno-beli imaju šest bodova, koliko i Atletik, dok AZ i Augsburg imaju po tri.

“ Borili smo se do kraja, do gola je bilo egal, da je bilo 0:0 na poluvremenu, verujem da je mogao da bude i bolji rezultat. Poginuli smo, trčali, zalagali se, ali nije bilo lako, Atletik je ekipa koja je pobedila Barselonu“, kazao je Stevanović.

Kapiten Partizana na susretu sa Atletikom, Nikola Ninković rekao je da je njegova ekipa stekla veliko iskustvo.

„Ovo je bilo veliko iskustvo, videli smo šta je španski fudbal, oni na visokom nivou igraju non-stop. Organizovana su ekipa, što pokazuju i u svom prvenstvu. Treba da izvučemo pouke, da vidimo šta možemo da popravimo i u Bilbau ostvarimo što bolji rezultaa, nisu vanzemaljci, možemo“, rekao je Ninković.

On je dodao da crno-beli imaju šanse u Bilbau.

„Dobili smo Augsburg i AZ, Bilbao je najbolja ekipa u grupi. Treba da budemo jako pametni jer je sigurno da imamo velike šanse da prođemo dalje“, kazao je Ninković.

Miloš Ostojić je istakao da je da ne treba zaboraviti srpsko prvenstvo prilikom razmišljanja o pokušaju prolaska grupe u Ligi Evropa.

„Izostao je rezultat, ali smo igrali protiv ozbiljne ekipe sa vrhunskim igračima. Nije bilo lako, ali smo pokazali da možemo da igramo. Bitno je da ne posustajemo, važno je da pobeđujemo i u prvenstvu, gde imamo pred nama mnogo važnih utakmica“, naveo je Ostojić.

Golman Živko Živković rekao je da je Atletik zasluženo pobedio, a da je njegova ekipa bila bojažljiva.

„Znali smo da su dobra ekipa, ali smo ušli u utakmicu sa previše poštovanja prema njima, bili smo bojažljivi. Imali smo svoje šanse, koje smo morali da realizujemo. Idemo dalje, borićemo se i nadam se da ćemo prezimiti u Evropi. Ima još tri utakmice, mnogo da se igra i sve je moguće“, rekao je Živko Živković.

Nemanja Petrovic je poručio da Partizan mora da prođe grupu.

„Atletik je od početka znao šta želi, ali se mi nismo loše pokazali. Moramo da prođemo, iskreno imamo ogromnu šansu, bolji smo od AZ-a i Augsburga“, rekao je Petrović.

Partizan će u sledećem kolu gostovati u Bilbau 5. novembra. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.