U trendu

Stojković: Lešnjak osveženje, zaslužujemo kvalfikacije za LE

Fudbaler Čukaričkog Filip Stojković rekao je da je imenovanje Milana Lešnjaka za novog trenera ekipe dobar potez i ocenio da tim sa Banovog brda zaslužuje da se nadje u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

„Posle prve dve utakmice prolećnog dela šampionata, gde smo rezultatski loše krenuli, pobeda protiv Javora za vikend nam je došla u pravom trenutku. To je pre svega dobro za ekipu da se podigne i da krenemo u taj neki pobednički niz“, rekao je Stojković za agenciju Beta i dodao:

„U medjuvremenu nam je došao i novi trener – Lešnjak, kog znam još ranije iz (Crvene) Zvezde. Poznajemo se odlično i baš sam srećan što je on došao. Mislim da je pravo osveženje za ekipu i mislim da će pokazati da je odličan stručnjak i da će podići tim na nivo kao kod Vladana Milojevića“, dodao je on.

Čukarički je u ponedeljak predstavio novog šefa struke Milana Lešnjaka. On je na toj poziciji zamenio Zorana Popovića, koji je klub napustio iz privatnih razloga.

„Posle Milojevića, koji je bio njegov prethodnik i radio ovde četiri godine, mislim da je Popović za ovo kratko vreme bio sasvim dobar. Na kraju je morao da ode, ima tih privatnih problema, kao što je i rekao…“, kazao je Popović.

Stojković je rekao da su treninzi kod novog šefa stručnog štaba „mnogo disciplinovaniji“ nego kod Popovića, kao i da su zahtevi veći, jer „i klub ima visoke zahteve“.

„Mi smo tu da ispunjavamo obaveze i nadam se da ćemo u sledećoj utakmici protiv Partizana ispuniti te zahteve“, rekao je Stojković.

Novi trener Čukaričkog Milan Lešnjak je na svom predstavljanju rekao da ambicije ekipe ostaju kao i kod njegovog prethodnika – plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa, a desni bek „Čuke“ ističe da bi trebalo ići „korak po korak“ do ostvarivanja tog cilja.

„Prvo razmišljamo o plej-ofu… Bitno nam je da ga obezbedimo, a matematički su nam za to potrebne jedna ili dve pobede. Posle toga se bodovi dele, videćemo… Ima još da se igra“, rekao je Stojković.

Čukarički posle 25. kola Super lige Srbije zauzima treće mesto sa 41 bodom, jednim manje od drugoplasiranog Borca. Ekipa s Banovog brda trebalo je za vikend u 26. kolu da gostuje Mladosti u Lučanima, ali je ta utakmica odložena zbog poplave.

Stojković je ocenio da je ekipa jača nego u jesenjem delu sezone, kao i da zaslužuje izlazak na medjunarodnu scenu.

„Mislim da imamo kvalitetniju ekipu nego u prvih šest meseci. Potrebno nam je vreme da se uigramo, da se zategnemo što više možemo, pogotovo kada krene plej-of… Nadam se da ćemo da ga izborimo, jer mislim da smo ekipa koja zaslužuje da ide u kvalifikacije“, kazao je Stojković

U Čukarički su tokom zimskog prelaznog roka došli zadnji vezni Dušan Lagator iz podgoričke Mladosti, napadač Filip Knežević, koji je prethodnih šest meseci kao Partizanov igrač bio pozajmljen Borcu, a takodje iz Čačka je došao i levi bek Stefan Živković. Na pozajmice do kraja sezone su došli Djordje Djurić iz pljevaljskog Rudara i možda najveće pojačanje Nemanja Radonjić iz Rome.

„Po meni, Radonjić je najveće pojačanje. To je najbolji igrač sa kojim sam igrao u ekipi. Igrao sam i sa dosta kvalitetnih u reprezentaciji, ali Radonjić je pravo čudo od igrača. Siguran sam da će vremenom pokazati da je vrhunski igrač“, ocenio je Stojković i dodao:

„Trebalo je da igra protiv Javora, bio je u kombinaciji, ali se nešto izdešavalo“, rekao je Stojković i dodao da su netačne glasine da je „Radonjić luda glava“.

Takodje, Čukarički je iz svog omladinskog pogona u januaru priključio četvoricu igrača, s kojima su potpisani profesionalni ugovori, a to su Zehrudin Mehmedović, Erhan Mašović, Sava Radić i Stefan Šapić.

„Mislim da su ovi mladji, priključeni iz omladinske škole ,veliki talenti, da će kroz godinu, dve da napreduju i da budu oslonac ekipe. Klub forsira igrače iz omladinske škole, uz nekoliko iskusnih, i mislim da je to dobar potez, da će to funkcionisati dobro“, rekao je Stojković.

Na pitanje da li sebe uskoro vidi na spisku reprezentativaca Srbije, kao i svog doskorašnjeg saigrača Nikolu Stojiljkovića, koji je letos iz Čukaričkog prešao u Bragu, Stojković je rekao da se nada skorom pozivu selektora.

„Mislim da sam u prethodnom periodu pokazao svoje kvalitete, a čak su me i igrači proglasili najboljim desnim bekom u ligi. To je nešto čemu se nadam i sanjam ceo život. Prošao sam sve selekcije od petlića, a i u većini sam bio kapiten. Za svakog igrača je san da igra za ‘A’ reprezentaciju. Mislim da imam kvalitet i nadam se da ću zaslužiti poziv selektora“, rekao je Stojković.

Za kraj razgovora, Stojković je pohvalio igre Stojiljkovića u portugalskoj Bragi i rekao da je „siguran da će Stojiljko uskoro preći u neki klub iz četiri najjače lige u Evropi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.