U trendu

Stricova izbacila Mugurusu, Azarenka potvrdila klasu

Češka teniserka Barbora Stricova napravila je danas veliko iznenadjenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u dva seta izbacila treću nositeljku, Garbinje Mugurusu iz Španije u dva seta, 6:3, 6:2.

Mugurusa je na putu do trećeg uzastopnog plasmana u osminu finala Australijan opena, ali je 48. igračica sveta pobedila za 78 minuta igre. Špankinja je napravila 32 neizdnudjene greške i nije imala snage da napravi preokret protiv sigurne Stricove.

Dvostruka pobednica turnira, Viktorija Azarenka lako je pobedila kvalifikantkinju Naomi Osaku za svega 57 minuta igre, 6:1, 6:1.

Osaka je u prethodnim rundama skrenula pažnju na sebe igrom, tako da su se ljubitelji tenisa nadali da će danas gledati uzbudljiv meč, ali je Beloruskinja pokazala da je mnogo kvalitetnija od rivalke.

Osim toga, 26-godišnja Azarenka je pokazala i da je serija povreda, zbog kojih je propustila veći deo prethodne dve sezone, ostala iza nje.

Azarenka je u prva tri kola izgubila samo pet gemova i deluje mnogo sigurnije mentalno nego ranije.

„Ovo je moja 12. godina na Australijan openu. Skoro pola mog života…Kada sam imala 18 godina, mislila sam da nema šanse da igram posle 27. Imala sam velike planove, ali ništa od toga nije ispalo kako sam mislila. Sada stvari gledam drugačije, samo u trenutku, i zaista uživam u tome, jer planiranje unapred izgleda ne radi“, rekla je Azarenka posle meča.

Protivnica Viktorije Azarenke u osmini finala biće Barbora Stricova.

Džoana Konta je nastavila pobedničku seriju na ovogodišnjem Australijan openu, pošto je u dva seta pobedila Denisu Alertovu, 6:2, 6:2.

Ona je u prvom kolu izbacila Venus Vilijams, a u osmini finala će igrati protiv Elene Makarove, 21. nositeljke turnira, koja je danas u dva seta pobedila Karolinu Pliškovu, 6:3, 6:2.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.