U trendu

Stroža pravila za medije na utakmicama Evrolige

Nova pravila Evrolige i kompanije IMG strogo zabranjuju svim akreditovanim predstavnicima medija bilo kakvo snimanje i deljenje video materijala sa utakmica, što je do sada bila uobičajena praksa na košarkaškim utakmicama u Srbiji.

Brojni novinari su putem svojih telefona snimali kratke video zapise atraktivnih poteza ili fotografije i delili ih putem društvenih mreža, ali je to od ove sezone strogo zabranjeno.

U dopisu Evrolige klubovima i medijima navodi se da će svako ko bude to činio tokom utakmice, ili za koga se naknadno utvrdi da je delio materijal sa mečeva, ostati bez akreditacije za celu sezonu.

„Potpuno je zabranjeno svim akreditovanim predstavnicima medija, osim vlasnicima prava prenosa, da snimaju, reprodukuju ili dele na bilo kojoj platformi bilo kakve snimke unutar dvorane počev od 30 minuta pre početka utakmice do njenog završetka“, navodi se u dopisu Evrolige.

Mediji će nakon utakmice moći da snimaju i dele materijal koji nije direktan prenos iz svih medijskih prostora: pres konferencija, miks-zone i svlačionica.

Nova pravila su uvedena kada je kompanija IMG postala partner Evrolige, a ona služe da potpuno zaštite emitere i vlasnike prava, što je u Srbiji Sportklub.

Kako je agenciji Beta rečeno u neformalnim razgovorima u Zvezdi i Sportklubu, kompanija IMG će poslati svoje predstavnike na utakmicu da provere da li su ispunjeni svi novi standardi i da li se pravila dosledno sprovode.

Zvezda takmičenje u Evroligi počinje u četvrtak od 21.00 utakmicom sa Darušafakom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar