U trendu

Suares: Želim da završim karijeru u Barseloni

Fudbaler Barselone Luis Suares rekao je danas da želi da završi karijeru u tom španskom klubu.

Suaresu je danas uručena „Zlatna kopačka“, za najboljeg strelca u prošloj sezoni u evropskim fudbalskim ligama. On je prošle sezone postigao 40 golova za Barselonu u prvenstvu. Nagradu u Barseloni uručila su mu njegova deca Bendžamin i Delfina.

To je drugi put da Suares osvaja „Zlatnu kopačku“, pošto je pre dve godine to priznanje podelio sa Kristijanom Ronaldom iz Real Madrida.

„Želim da zahvalim Barseloni što me je dovela i dozvolila da ispunim svoje ciljeve. Saigrači su imali udeo u svim mojim golovima. Imam sjajne saigrače koji mi olakšavaju posao, ali ne želim ni da umanjim svoju zaslugu, ipak morate da postignete gol. Nadam se da ću završiti karijeru u Barseloni, ali moram da budem na najvišem takmičarskom nivou“, rekao je Suares, navodi se na sajtu Barselone.

Suares je 2014. godine iz Liverpula prešao u Barselonu za koju je odigrao 108 utakmica, postigao 93 gola i osvojio dve šampionske titule, dva Kupa kralja, Ligu šampiona, Superkup Evrope, Superkup Španije i svetsko klupsko prvenstvo.

On je zahvalio saigračima na nagradi za najboljeg strelca evropskih liga, posebno Lionelu Mesiju i Nejmaru i rekao da se nada da ako ne osvoji „Zlatnu loptu“ sledećeg januara, da će je osvojiti jedan od njih dvojice.

„Morao sam mnogo da se borim u životu, sada pokušavam da uživam, da budem srećan i da osvajam trofeje. Ja sam u najboljem timu na svetu sa najboljim igračima. Imate svoje ciljeve i možete da ih ostvarite, ali cilj ekipe da osvaja titule je na prvom mestu. Posle toga dolaze individualne nagrade, a ako ih ja ne osvojim osvojiće Leo ili Nejmar“, rekao je Suares.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar