U trendu

Subotić se oporavio od povrede, na terenu posle šest meseci

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić potpuno se oporavio posle operacije rebara i spreman je da se stavi na raspolaganje treneru Tomasu Tuhelu za utakmice.

Subotića su prošle sezone pratili brojni pehovi, prvo je morao na pauzu zbog tromboze ruke, a potom nije bio na terenu od aprila nakon što mu je odrastenjen deo rebara.

„Do kraja oktobra trebalo bi bude u timu. Svako ko ga poznajte zna da Neven nije zadovoljan sve dok ne dostigne maksimum i daće sve od sebe da se što pre vrati u najbolje stanje. Ako ga pitate kada će se vratiti na teren, odgovoriće vam što pre moguće“, rekao je Subotićev menadžer Frider Gem.

On nije odbacio Subotićev prelazak u Premijer ligu u januaru, nakon što mu je letos praktično završen transfer u Midlsboro propao jer nije prošao medicinske preglede.

„Neven želi da igra i da bude bitan igrač Dortmunda, ali zašto se ne bi oproba u Premijer ligi? Nikada nije krio da jako ceni engleski fudbal, da igra tri puta nedeljno i da se stalno bori. Letos je sve bilo dogovoreno sa Midlsbrom, ali je propalo iz medicinskih razloga“, zaključio je Gem.

Subotić je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih štopera sveta, činio fantastičan tandem sa Matsom Humelsom pod vođstvom Jirgena Klopa, ali su ga povrede sputale da iskaže pun potencijal.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 36 utakmica i dao dva gola, ali je odlučio da se povuče iz nacionalnog tima pre tri godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar