U trendu

Švajnštajger: Van Gal nije bio presudni faktor

Novi fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger rekao je danas da trener ekipe Luj van Gal nije imao veliki uticaj na njegovu odluku da se pridruži engleskom premijerligašu i dodao da su problemi s povredama iza njega.
„Poznajem Van Gala, pa je i to delimično uticalo na odluku da dođem, ali nije bio ključan faktor… Ne radi se o njemu, već o klubu, velikom klubu sa ogromnom tradicijom. Mislim da sa ovako kvalitetnim timom možemo do titule. Jedva čekam taj trenutak, da osvojimo titulu za klub i fenomenalne navijače“, rekao je Švajnštajeger, koji je danas zvanično predstavljen u Junajtedu.

Švajnštajger je juče potpisao trogodišnji ugovor sa Mančesterom.

Ovaj 30-godišnji vezni igrač proveo je 17 godina u Bajernu, sa kojim je osvojio osam titula prvaka Nemačke i Ligu šampiona, između ostalih brojnih trofeja.

„Imao sam težak nastup na Svetskom prvenstvu, posle čega sam bio povređen, čini mi se, sve do kraja oktobra… Sada je sve u redu sa mnom, problemi s povredom su iza mene. Veoma sam srećan zbog toga što sam ovde i daću sve od sebe za Mančester junajted“, kazao je on.

Švajnštajger je prvi Nemac koji će nastupati u Mančester junajtedu.

„Sjajan je osećaj. To je velika čast za mene. Kao što sam već rekao, trudiću se da pružim maksimum za ovaj klub“, dodao je on.

Švajnštajger je 111 puta nastupao za Nemačku. On će u ponedeljak s timom otputovati na predsezonsku turneju u SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar