U trendu

Sve više ruskih sportista u Riju

Kako prenose sportski mediji, predsednik međunarodne Džudo federacije (IJF) Marijus Vizer rekao je da će se ceo ruski tim, odnosno njih 11, takmičiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je prošle nedelje odlučio da neće suspendovati ruske sportiste sa Igara u Riju zbog navoda o dopingu, ali je pojedinačnim sportskim savezima ostavio mogućnost da donese odluku o eventualnim suspenzijama.

Upitan da li će sedam džudista i četiri džudistkinje iz Rusije učestvovati na igrama, Vizer je rekao: „Oni će ići u Rio“.

„Svi oni su u više navrata testirani od septembra prošle godine do maja na brojnim takmičenjima, ali ne u Rusiji, već u inostranstvu“, dodao je predsednik IJF.

I Međunarodna streljačka federacija (IŠF) je navela da će se 18 ruskih stralaca takmičiti u Riju.

Ta federacija je saopštila da nijedan ruski strelac ranije nije bio suspendovan zbog dopinga, kao i da se niko od njih ne pominje u izveštaju Svetske antidoping agencije.

Ruskim reprezentativcima u odbojci, odbojci na pesku, triatlonu, gimnastici i mačevanju biće dozvoljeno takmičenje u Riju, prenosi agencija R-Sport.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.