U trendu

Švedska slavi 100, a Srbija 10 godina karlinga

Švedska karling asocijacija obeležava 100 godina postojanja, a proslavi u Karlštadu prisustvovaće i potpredsednica Nacionalnog saveza za karling Srbije Dara Gravara, koja učestvuje na Svetskom prvenstvu mešovitih parova.

Kako je saopštio Karling savez Srbije, glavna proslava odrzazće se tokom petog Svetskog kongresa, koji će se održati sredinom septembra u Stokholmu, upravo je Beograd, gde je održan četvrti kongres, predao „štafetnu palicu“ predsedniku Švedske karling asocijacije Mikaelu Marklundu.

Proslava švedskog saveza je prilika i da se obeleži 10 godina karlinga u Srbiji, podsećanjem na šampionat Evrope u Bazelu 2006. godine, prvog velikog takmičenja na kojem je učestvovao srpski tim.

„U ovih 10 stigli smo od prvog učešća na Evropskom do prvog učešća na Svetskom karling prvenstvu, a pre tri godine je naša muška reprezentacija osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u grupi C. Svi navedeni uspesi su postignuti bez postojanja hale za karling gde bi naši reprezentativci i svi drugi zainteresovani mogli da treniraju svakodnevno“, navode iz Karling saveza, uz posebnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije (OKS) i ljudima iz dijaspore koji su omogućili da ekipa 2006. godine otputuje u Bazel.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar