U trendu

Svetska poker serija dobila pobednika, koji je zaradio 7,68 miliona dolara

Američki profesionalac Džo Mekihin pobedio je rano jutros u Svetskoj poker seriji (WSP), u kojoj je vodio od početka, a sa finalnog turnira u Las Vegasu otišao je sa 7,68 miliona dolara.

Mekihin ima 25 godina i rodom je iz Filadelfije. On je pobedio kada je u ruci imao keca i desetku, a na flopu je dobio još jednu desetku za par uz keca, čime je osigurao pobedu nad Džošuom Beklijem iz Nju Džersija, koji je uložio sve na par četvorki.

Mekihin je imao ogromnu prednost u žetonima pred finale, ali i pred ceo događaj koji je trajao tri dana. Analitičari i izveštači iz Las Vegasa složni su u oceni da je pobednik igrao skoro savršeno ili apsolutno savršeno tokom celog turnira.

Sam pobednik je bio uobičajeno ležeran.

„Nemam još planove za novac koji sam osvojio. A pobedio sam jer je bio moj dan tri dana uzastopno“, rekao je Mekihin.

Varijanta pokera Teksas hold ’em bez ograničenja igra se tako što svaki igrač dobije dve karte koje samo on vidi i pet zajedničkih karata koje su na stolu i okrenute licem na dole. Potom se okreću tri od zajedničkih karata, što je „flop“, pa onda četvrta na „turnu“, pa onda i peta na „riveru“. Između svega toga se obavlja klađenje, a pobeđuje igrač koji ima bolju kombinaciju svojih i zajedničkih karata.

WSP je počeo 1970. godine kao događaj na kome se učestvuje samo po pozivu i koji se održavao u jednom kazinu u Las Vegasu, ali je prerastao u globalno takmičenje koje privlači hiljade igrača svake godine.

WSP počinje u maju i potom traje 51 dan i 68 turnira, a sve se završava na glavnom događaju (Main event). To je iscrpljujući višednevni poker maraton, u kome se početnih 6.420 igrača, koji „ulaz“ plaćaju po 10.000 dolara, na kraju smanji na završnih devet, od kojih svako ima garantovanih bar miliona dolara.

Mekihin je poslao kući šestoricu od devetorice finalnih igrača tokom tri dana, među kojima je i 61-godišnji Nil Blumenfild, nekadašnji vlasnik tehnološke kompanije iz San Franciska, koju je prodao. On je uporedio softverski biznis i poker.

„Ima zaista mnogo sličnosti između ‘startap’ softvera i pokera. U oba slučaja novac se nalazi samo među prvih 10 odsto, a od tih 10 odsto, samo dvojica ili trojica zaista zarađuju neki novac“, rekao je Blumenfild.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar