U trendu

Svetsko priznanje: Srbin najbolji basketaš sveta

Reprezentativac Srbije u basketu „3 na 3“ Dušan Domović Bulut proglašen je za najboljeg igrača na svetu u 2015. godini, saopštila je Svetska košaraška federacija (FIBA).

On je priznanje dobio u Dohi, a za najboljeg je izabran drugi put posle 2013. godine.

Srpski basketaši nedavno su odbranili titulu prvaka sveta, a u ekipi su, pored najkorisnijeg igrača šampionata Domović Buluta, bili još Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić.

Takođe, srpski tim je letos osvojio broznanu medalju na Evropskim igrama u Bakuu.

Domović Bulut: Ponosan sam, basket uskoro na OI

Srpski reprezentativac u košarci „3 na 3“ Dušan Domović Bulut rekao je danas da je ponosan na to što je proglašen za najboljeg basketaša na svetu.

Basketaš ekipe Novi Sad Al Vahda nagradu je dobio na gala večeri u katarskoj Dohi, uoči završnog turnira All Stars.

„Sve ovo je nama bilo novo i zanimljivo, pokazatelj koliko je daleko dogurao ovaj sport, a i mi sa njim. Veoma smo ponosni na sve to. Ceo period od dolaska ovde je bio drugaciji nego na ostalim turnirima, imali smo medicinske i test treninge, koje je izvršila Košarkaška federacija Katara kako bi unapredila trenažni proces za ovaj sport. Imali smo i malu prezentaciju, prikazano nam je šta je sve urađeno i šta se planira kako bi „3 na 3″ do 2020. godine bio deo olimpijske porodice“, rekao je Domović Bulut.

Ekipa Novi Sad Al Vahda u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero danas će početi takmičenje All Stars utakmicom protiv kanadskog Saskatuna.

Inače, Novosađani su branioci titule osvojene prošle godine protiv Dohe u finalu sa 20:12.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.