U trendu

Tajson: Predlog za učešće profesionalnih boksera na OI je smešan i glup

Predlog da se profesionalnim bokserima dozvoli učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je „smešan“ i „glup“, rekao je danas bivši svetski prvak u teškoj kategoriji Majk Tajson.

Tajson je u Pekingu, na promovisanju profesionalnog boksa u Kini, rekao da bilo koji profesionalni bokser koji ode na Igre mora biti spreman na poraz, pošto bi amaterski bokseri mogli da dokažu da su mnogo brži.

„To je smešno, to je glupo, a neki profesionalni bokseri bi mogli da izgube od amatera. To će se dogoditi. Neki od njih će biti poraženi, zaista verujem u to“, rekao je Tajson.

Čelnici Medjunarodne bokserske asocijacije (IBA) predložili su da se profesionalnim bokserima dozvoli da učestvuju na Olimpijskim igrama, ali nije poznato kako bi se to moglo primeniti na Rio zbog kvalifikacionih turnira koji su već završeni u većini zemalja ili su u toku.

Borbe u amaterskom boksu traju najviše četiri runde, a profesionalci mogu da boksuju i do 12 rundi.

Tajson je rekao da se jasno seća brzine i veštine boksera sa Kube i iz Rusije, ali i iz drugih zemalja, dok je bio amater osamdesetih godina prošlog veka.

„U tri ili četiri runde neki od profesionalaca neće moći da uhvate ove momke. Amateri će biti brzi za meč u tri, četiri runde, a profesionalci na to nisu navikli“, rekao je Tajson.

Filipinski bokser Meni Pakjao rekao je da bi razmotrio nastup na Olimpijskim igrama, ali je njegov promoter Bob Arum rekao da je to užasna ideja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar