U trendu

Teodosić: Pokazali smo kako treba da igramo

Košarkaš CSKA Miloš Teodosić ocenio je da je njegov tim odigrao dobru utakmicu u pobedi nad Lokomotivom u polufinalu završnog turnira Evrolige u Berlinu.

„Ovo je bila dobra utakmica za nas. Pokazali smo kako treba da igramo u nedeljnom finalu. Pre svega da se koncentrišemo, a napad će doći sam od sebe“, rekao je Teodosić za Sportklub.

CSKA je pobedio sa 88:81, tako da se plasirao u finale posle četiri godine. Moskovska ekipa počela je utakmicu sa 9:0.

„U poslednja dva meseca loše počinjemo utakmice, pa sam se najviše toga plašio. Danas smo, medjutim, sjajno počeli i odigrali smo svih 40 minuta dobro, što nas je krasilo cele godine. U finalu imam samo želju da pobedimo, bez obzira s kim ćemo igrati“, rekao je Teodosić.

CSKA je poslednji put osvojio Evroligu 2008. godine, a od tada samo 2011. nije bio učesnik „fajnal fora“. Teodosić se složio sa konstatacijom da je ekipa porasla u odnosu na poraze iz poslednjih godina.

„Bilo bi malo glupo da ništa nismo naučili posle svih poraza. Pokazali smo danas da smo prava ekipa i pravi tim“, rekao je Teodosić.

Trener Moskovljana Dimitris Itudis takodje je ocenio da je presudila odbrana.

„Imali smo dobar defanzivni plan, koji smo iskoristili. Probali smo da izbacimo Loko iz timske igre i hteli smo da idemo na individualne karakteristike, iako i oni imaju dobre igrače. Ali, to je košarka, uvek nešto daš“, rekao je Itudis.

On je kazao da nije bilo straha kada se Lokomotiva približila.

„Nema straha. Onaj ko ima straha nije tu i ne zaslužuje da bude tu. Pozvali smo tajm-aut, videli šta se dešava i kako da odgovorimo. To je deo igre, ne igramo sami, igra i protivnik. Velike čestitke mojim igračima za igre i plan i borbenost i što su svi verovali u pobedu“, rekao je Itudis.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.