U trendu

Teodosić: Srbija je zemlja košarke, pokazaćemo to i na tribinama i na parketu

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da ga je obradovala vest što će Beograd biti domaćin jednog kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„Obradovala me vest da je Srbija domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju, jer mislim da time imamo veće šanse za uspeh, odnosno odlazak u Brazil“, rekao je Teodosić agenciji Beta.

Centralni bord FIBA odlučio je juče na sastanku u Ženevi da Srbija, odnosno Beograd, bude jedan od domaćina tri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre u Riju.

Kvalifikacioni turnir biće održan od 4. do 10. jula u Beogradskoj areni.

„Nema sumnje da ćemo imati punu podršku Arene u Beogradu i samim tim prednost u odnosu na rivale. Srbija je zemlja košarke i uveren sam da ćemo to pokazati i na tribinama i na parketu. Hvala svima koji su zaslužni što smo dobili domaćinstvo“, rekao je Teodosić.

Kvalifikacije za plasman u Rio igraće Srbija, Italija, Francuska, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portoriko, Novi Zeland, Iran, Japan, Filipini, Senegal, Tunis, Angola, Hrvatska, Letonija i Turska.

Žreb za kvalifikacione i olimpijske turnire biće održan 26. januara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.