U trendu

Terzić: Cilj mi je da istrčim trku blizu svog ličnog rekorda

Srpska atletičarka Amela Terzić izjavila je danas da se nada da će ući u finale trke na 1.500 metara na predstojećem Svetskom prvenstvu u Pekingu i istakla da joj je cilj da istrči vreme blizu svog ličnog rekorda.

Dva dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u atletici. Peking će ugostiti najveće atletske zvezvde, svetske i olimpijske rekordere, a već prvog dana takmičenja na stazu će rekorderka Srbije na 1.500 metara.

„Dosta sam truda uložila kako bih ispunila normu za Peking. Zajedno sa svojim timom dugo sam i naporno trenirala da bismo došli do cilja. Na kraju sam uspela da ostvarim normu, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Talinu. Cilj mi je da istrčim blizu svog ličnog rekorda, a pošto je prva trka u prepodnevnim satima, moraću više da se potrudim. Nadam se da ću se dobro snaći i da ću uspeti da uđem u finale na 1.500 metara“, rekla je Terzićeva, prenosi Atletski savez Srbije.

Amela Terzić je normu za Olimpijske igre u Riju 2016. godine i za Svetsko prvenstvo ostvarila na Evropskom prvenstvu u Talinu kada je postavila novi nacionalni rekord s rezultatom četiri minuta, četiri sekunde i 78 stotinki.

Osim u ovoj disciplini, ona je ostvarila normu i za trku na 800 metara, a njen najbolji rezultat je minut, 59 sekundi i 90 stotinki.

„Ukoliko uđem u finale svoje discipline, a tome se nadam, neću trčati i na 800 metara“, dodala je Terzić.

Kvalifikacije na 1.500 metara su 22. avgusta u 5.15 po srednjeevropskom vremenu, a finale je 25. avgusta u 14.35.

„Ovde se zaista nalaze najbrži i najbolji atletičari na planeti. Danas sam pričala sa Juseinom Boltom i svi jedva čekamo da počne“, zaključila je srpska atletičarka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar