U trendu

Terzić: Draga pobeda, ali ostaje gorak trag

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da mu je drago zbog večerašnje četvrtfinalne pobede nad Belgijom na Evropskom prvenstvu, ali da mu je ostao „gorak trag“ zbog grešaka koje je tim pravio.

„Nažalost obistinilo se ono čega smo se malo plašili, da ćemo stegnuti ući u meč. Razlog se zna: naše igračice su ubeđene da su po kvalitetu ispred Belgije i onda svaka situacija kad ne vodimo bar pet-šest poena razlike pravi veliki problem i onda jednostavno nije više to ta ekipa, ta igra“, rekao je Terzić.

Srbija je večeras izgubila prvi set, a onda slavila sa 3:1.

„Videli su se naši problemi u prvom setu. Belgija je imala realizaciju, moram tako da kažem, nemam drugi izraz, bednih 23 odsto. Osvojili su samo šest poena iz napada, a dobili su set relativno lako, sve na naše greške i na to što ekipa ne zna gde se nalazi na terenu. Pobeda je draga, ali mi ostaje gorak trag kada tako igramo“, kazao je Terzić.

„Nadamo se da možemo da prevaziđemo takve stvari. Naša ekipa se ne plaši nikoga i uvek igramo najbolje protiv ekipa koje su ispred nas na rang-listi, ali uvek imamo problem sa ekipama koje su uslovno rečeno slabije od nas. Tako je bilo i danas. Na sreću smo taj drugi set dobili i posle više nije bilo problema“, rekao je selektor.

Srbija će u polufinalu igrati protiv starog rivala Rusije.

„Opet Rusija. Pobedili smo ih teško na Svetskom kupu, sa 3:2 posle njihovog vođstva 2:0. To je ekipa koja je bila favorit za osvajanje ovog takmičenja, ali ubeđen sam da ćemo odigrati bolje nego danas. Da li će to biti dovoljno da pobedimo Ruskinje, to ne možemo da znamo“, rekao je Terzić.

Kapiten Maja Ognjenović kazala je da je utakmica bila teška zbog pristupa Belgijanki.

„Utakmica je bila jako teška. Znali smo da će Belgijanke igrati u raspoloženju ‘sve ili ništa’. To jeste bilo očekivano, jer mislim da je i za njih bilo iznenađenje drugi deo takmičenja, obzirom da ne igraju kao što su igrale pre dve godine. Mi smo počele jako tvrdo, jako smo se opteretile ulogom u utakmici i to je doprinelo da izgubimo prvi set, ali sam jako srećna i ponosna što smo uspeli da se vratimo od drugog seta… Jako sam srećna.“, rekla je Ognjenovićeva.

Ona je podsetila da je Rusija dužnik Srbije sa prošlog EP.

„Sad…ispada da se non-stop nekom svetimo, rekli smo da se Belgijankama svetimo za ono prethodno EP i utakmice za bronzu, ali možda i ova utakmica treba da bude osveta jer smo 2013. vrlo lako ispale od Ruskinja u polufinalu. Dobile smo ih na Svetskom kupu. To je bilo odavno, ali mislim da imamo kvalitetnu ekipu, da smo u dobroj formi i nadam se najboljem“, rekla je Maja Ognjenović.

Ona je istakla da u timu nema fizičkih problema, ali i da ekipa „nema pravo“ da ih sada ima.

„Nema problema sa povredama. Skoro nam je trener rekao i da ima neko neku povredu da nekog nešto boli…šalimo se, ali sada stvarno nema prava na takvu vrstu opravdanja. Sada je ‘nokaut’ faza, znamo šta dobijamo pobedom“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar