U trendu

Terzić: Odbili smo ponudu Bordoa, Jovanović nije na prodaju

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da je klub odbio ponudu da proda Vukašina Jovanovića i Aleksandra Kataija jer je finansijska situacija u klubu „stabilizovana“, tako da se uprava sada koncentriše da ojača tim za evropske kvalifikacije.

Terzić je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta rekao da je Bordo Zvezdi nudio 2,1 milion evra za Jovanovića, kao i 20 odsto od narednog transfera, ali da je uprava crveno-belih to odbila.

„Nije razlog u visini ponude, ne želimo ni da pričamo o ceni. Jednostavno, Vukašin Jovanović nije na prodaju i on ostaje u Crvenoj zvezdi da osvoji šampionsku titulu i pomogne svom klubu da udje u Ligu šampiona ili Ligu Evropa“, naveo je Terzić.

Zvezda je u ovom prelaznom roku prodala Liverpulu Marka Grujića za šest miliona evra, a Terzić je kazao da su transferi Jovanovića i Kataija bili rezervni plan.

„Realizacijom transfera Grujića stabilizovali smo finansijsku situaciju u klubu i nijedan igrač koji je jesenas imao značajnu minutažu nije na prodaju. Ista je situacija i sa Aleksandrom Kataijem, jer i za njega imamo konkretnu milionsku ponudu. Transfere Jovanovića i Kataija smo spremali kao alternativu za rešavanje finansijske situacije u slučaju da je propao transfer Grujića“, navodi se u izjavi.

Terzić je rekao da se klub sada koncentriše na jačanje ekipe za kvalifikaciju za Ligu šampiona.

„Prošlo je vreme kada su igrači iz Crvene zvezde odlazili za sitan novac, ili raskidima arbitražne komisije na štetu kluba. Crvena zvezda i naši igrači će ponovo biti cenjeni u Evropi. Sada nam je fokus na daljem jačanju ekipe i dovodjenju kvalitetnog štopera i defanzivnog veznog igrača da bismo se na vreme spremili za kvalifikacije za Ligu šampiona“, naveo je Terzić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.