U trendu

Terzić: Navijači tražili da odem, ne daju Božovića

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić podneo je danas ostavku na tu funkciju.

Terzić je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je ostavka neopoziva i pridružio se potpredsednicima Slaviši Kokezi i Ivici Tončevu, kao i članovima Upravnog odbora Predragu Ćulibrku i Branku Radujku, koji su juče i danas takođe napustili klub.

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas da je ostavku podneo na zahtev navijača i dodao da je dao sve od sebe kako bi klub beležio dobre rezultate, na sportskom, ali i na planu finansija.

„Podnosim neopozivu ostavku jer su to od mene zatražili navijači. Odlazim tužan i ponosan, tužan jer volim Zvezdu, a ponosan jer sam dao pun doprinos. Radio sam časno i profesionalno, po 14 sati dnevno, a prvih šest meseci nisam primio platu. Privatnog novca sam pozajmio Zvezdi, i neću ga tražiti nazad“, rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je istakao da je mogao sam bolje da radi, ali podsetio da kada je došao u klub dug bio preko 50 miliona evra.

„Tada smo oko dva miliona evra bili u blokadi, preko 250 menica i bez evropskog takmičenja. Bili smo pred bankrotom, što je zaključak finansijskog revizora i da je Zvezda klinički mrtav. Niko nije spominjao titulu, već stabilizaciju. Godinu dana kasnije dug je smanjen na 40 miliona evra, rad kluba nije onemogućen. Dobijena je licenca, igrači više ne tuže klub i imamo obezbeđene prihode od kompanije Gasprom. Imamo pet kvalitetnih igrača od kojih očekujemo prihod i plan je da do kraja Nove godine smanjimo dug do 35 miliona evra. Uprava je imala odlične rezultate na planu stabilizacije“, istakao je Terzić.

On je rekao da ne zna šta se to promenilo u poslednjih 15 dana kada je u pitanju stav navijača.

„Predstavnik navijača je na Skupštini rekao da je ova uprava najbolja, šta se desilo u proteklih 15 dana, ne znam odgovor na to pitanje. Svestan sam da je javnost razočarana posle drugog mesta, ali moram da pitam da li je titula bila realna. Ovo je sezona gde je osvajanje titule prioritet, doveli smo trenera Božovića, najboljeg sa ovih prostora. Doveli smo četiri kvalitetna stranca, a imali smo u planu još toliko dolazaka. Svestan sam da smo odigrali loše na startu Superlige i da smo eliminisani iz Evrope“

Terzić je dodao da su navijači insistirali da trener Božović ostane, uprkos tome što je najavio da će otići zajedno sa njim.

„Navijači traže odmah rezultate, samim tim ostavke i naveli da ekipa igra slabo. Božović je nudio ostavku, ali navijači njegovu nisu želeli. Šizofren zahtev, kako su sami izjavili. Poznavajući snagu navijača Upravni odbor nije hteo da se konfrotira sa njima i raspisao je izbore. Navijači se nisu složili i zahtevali su odmah ostavke. Stojim na usluzi klubu da se ne bi blokirao njegov rad i ostaću do izbora novog rukovodstva. Novoj upravi želim sreću u radu i puno uspeha, zaključio je Terzić i dodao da će, bez obzira što je juče rekao da su stopirani transferi, danas članovi kluba postati Donald i Plavšić, kako bi imali pravo nastupa protiv Voždovca u narednom kolu.

Nova ostavka: Bajatović napustio UO Crvene zvezde

Član Upravnog odbora Crvene zvezde Dušan Bajatović podneo je danas neopozivu ostavku.

„Poštovani, podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Upravnom odboru fudbalskog kluba Crvena zvezda. Prihvatio sam da budem član Upravnog odbora sa idejom da Crvena zvezda, koja za mene predstavlja nacionalnu instituciju, prebrodi teškoće koje je imala u radu. To sam u prethodno periodu i činio, koliko su mi obaveze dozvoljavale. S obzirom na najnovija dešavanja, koja su poznata široj javnosti, smatram da je najcelishodnije da podnesem ostavku“, napisao je Bajatović u saopštenju.

Bajatović je došao u klub u decembru prošle godine kada je na Skupštini kluba izabrano novo rukovodstvo.

On je osmi član UO kluba koji je podneo ostavku, nakon što su to prethodno učinili potpredsednici Ivica Tončev i Slaviša Kokeza, generalni direktor Zvezdan Terzić, kao i Aleksandar Antić, Predrag Ćulibrk, Branko Radujko i Branislav Đurđević.

Nova ostavka: Antić napustio UO Crvene zvezde

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić podneo je danas ostavku na mesto u Upravnom odboru FK Crvena zvezda.

Antić se pridružio potpredsednicima Slaviši Kokezi i Ivici Tončevu, generalnom direktoru Zvezdanu Terziću i članovima UO Predragu Ćulibrku i Branku Radujku, koji su prethodno podneli ostavke.

„Poštovani zvezdaši, u rukovodstvo našeg najtrofejnijeg kolektiva ušao sam kada je klub već uveliko zapao u velike probleme. Čitav niz godina pre toga Zvezda se suočavala sa finansijskim problemima koji su samo postajali sve veći. Kao član Uprave, zajedno sa timom ljudi sa kojim sam radio, pokušao sam da se izborim sa finansijskim teškoćama. Kada sam došao Crvena zvezda nije imala nijednog sponzora, a danas kada tim saradnika i ja odlazimo ostavljamo brojne sponzorske ugovore vredne nekoliko miliona evra na godišnjem nivou“, navodi se u Antićevom saopštenju.

On je dodao da je Crvena zvezda veliki sportski sistem i bez obzira na teškoće u njegovom funkcionisanju, čitava sportska javnost uvek je očekivala da ostvaruje pobede i osvaja trofeje.

„Nažalost, u borbi sa brojnim teškoćama nije bilo moguće ostvariti veće sportske rezultate. Deo zvezdaške javnosti počeo je konstantno da vrši pritiske ne sagledavajući celokupnu sliku i svodeći probleme samo na personalne. U takvim uslovima postalo je nemoguće raditi i zato sam odlučio da podnesem neopozivu ostavku na mesto člana Uprave kluba. Moja ljubave prema Crvenoj zvezdi uvek će ostati velika i iskrena. I dalje ću biti veran navijač Zvezde i dolaziću na utakmice, kao što sam to činio i godinama pre nego što sam prihvatio da budem deo Uprave“, poručio je Antić.

I Tončev otišao iz Crvene Zvezde

Ivica Tončev je nedugo nakon odlaska Slaviše Kokeze sa mesta potpredsednika FK Crvena zvezda odlučio da povuče isti potez, prenose beogradski mediji.

„Poštovani prijatelji Crvene zvezde, s obzirom na aktuelna dešavanja i atmosferu koja je stvorena oko kluba, ali i u samom FK Crvena zvezda, smatram da je kreiran pritisak koji onemogućava normalno funkcionisanje kluba. Iz tog razloga sam odučio da podnesem ostavku na članstvo u Upravnom odboru FK Crvena zvezda“, napisao je Tončev u pismu javnosti.

„Na ovaj korak sam se odlučio jer ne želim da učestvujem u farsi koja se stvara oko našeg najvećeg i najtrofejnijeg kluba! Po svemu sudeći deo sportske javnosti smatra da aktuelna Uprava nije dobro vodila klub i zbog toga sam spreman da prepustim svoje mesto njihovim mudrijim i sposobnijim kandidatima. Verovatno istim onim ljudima koji nisu bili spremni da se uhvate u koštac sa problemima sa kojima smo se mi suočili krajem 2012. godine.

Šampionska titula i smanjenje katastrofalnog duga za deset miliona evra, izgleda, nisu bili dovoljna preporuka za naš dalji rad. Kao i činjenica da smo i pored finansijskih problema uspeli da zadržimo talentovane igrače poput Rajkovića, Grujića i Ristića, za koje se na fudbalskom tržištu može dobiti i deset miliona evra. Nismo ih prodali, jer smo želeli da stvorimo ozbiljan tim za naredne sezone, ali izgleda da za takvo nešto nema strpljenja.

Poraz od Kairata i nešto slabiji start prvenstva su ocenjeni kao veliki neuspesi današnje Crvene zvezde. Neka bude tako, iako sumnjam da bi se na takav način ‘lomila koplja’ u nekom Juventusu, Ajaksu ili Arsenalu posle tri prvenstvena kola. Strpljenje i uigravanje su preduslovi za velike sportske rezultate. Verujem da će ih uskoro biti u Crvenoj zvezdi jer za takvo nešto postoji baza koju smo stvarali i stvorili u proteklom periodu.

Mi smo u Crvenu zvezdu došli sa namerom da stvorimo stabilan tim na duže staze radeći na dugogodišnjem projektu konsolidovanja kluba. Da smo hteli, kao neki ranije, mogli smo se dodatno zaduživati i osvojiti trofej na taj način. Ali, mi smo se ponašali odgovorno želeći i planirajući u budućnosti stabilnu i jaku Crvenu zvezdu“, napisao je Tončev.

On je napomenuo da je u Zvezdu mnogo uložio, a zauzvrat nije tražio niti uzeo bilo šta.

„U Crvenu zvezdu sam ušao sa željom da pomognem klubu za čiju sam stabilizaciju često davao i sopstveni novac, a ne samo energiju i trud u vođenju kluba. Zauzvrat, nisam tražio ništa niti sam dobio a kamoli uzeo nešto na račun Crvene zvezde. Sve to se može videti i proveriti. Ko zna o čemu govorim, njemu je sve jasno. Meni je savest čista. Donosio sam odluke i povlačio poteze isključivo u interesu FK Crvena zvezda radeći svoj posao najbolje što sam znao i umeo“.

„S obzirom da se izgleda nestrpljivo iščekuju mudriji i sposobniji, ne želim da im dalje zauzimam vreme i prostor i zato im prepuštam mesto u klubu koji ću i dalje voleti i za koji ću i dalje navijati velikim žarom, uvek spreman da mu pomognem. Budućoj Upravi želim puno sreće i uspeha u radu!“, stoji u pismu Ivice Tončeva.

Ivica Tončev je sa Slavišom Kokezom i Nebojšom Čovićem došao u Crvenu zvezdu, predvođenu Draganom Džajićem, krajem 2012. godine, a kasnije im se u vođenju klubom priključio i Zvezdan Terzić.

Džajić se u međuvremenu povukao, a Kokeza je to učinio dan pre Tončeva.

UO Crvene zvezde se rasipa, ostavku podneo i Radujko

Član Upravnog odbora Crvene zvezde Branko Radujko podneo je ostavku na tu funkciju.

On je rekao da je ostavku podneo usled atmosfere pritisaka kojima se onemogućava normalno funkcionisanje kluba.

Radujko je direktor u kompaniji NIS Gasprom Njeft, koja je generalni sponzor kluba.

Upravni odbor Crvene zvezde je na taj način u samo dva dana ostao bez četiri člana, pošto su pre Radujka ostavke podneli Predrag Ćulibrk i potpredsednici Ivica Tončev i Slaviša Kokeza.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)