U trendu

Terzić: Sa mnogo samopouzdanja dočekujemo EP

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da njegova ekipa posle dobrih rezultata na Svetskom kupu sa mnogo samopouzdanja dočekuje Evropsko prvenstvo i da veruje da može do dobrog rezultata ako ponovi igru iz Japana.

„S obzirom na to kako smo igrali ove sezone i ono što smo uradili u Japanu, normalno je da sa velikom dozom samopouzdanja čekamo prvu utakmicu i celo Evropsko prvenstvo. Nadamo se da možemo taj nivo igre da ponovimo, to bi bio garant da možemo da napravimo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu“, rekao je Terzić, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Evropsko prvenstvo održaće se od 26. septembra do 4. oktobra u Belgiji (Antverpen) i Holandiji (Ajndhoven, Apeldorn, Roterdam), a odbojkašice Srbije igraće u Grupi D sa Nemačkom, Češkom i Rumunijom.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u subotu 26. septembra od 18 časova protiv Nemačke.

„Prva utakmica je sa aktuelnim vicešampionom Evrope. O njihovom kvalitetu ne treba trošiti reči. Nemačka spada u red najjačih reprezentacija u Evropi, biće to prava provera i važna utakmica i za nas i za njih, za prvo mesto u grupi. Sistem takmičenja je takav da eventualni poraz ne mora ništa da znači. Bilo bi dobro da utakmicu odigramo dobro i zabeležimo pobedu ne zbog prvog mesta nego zbog celog takmičenja i ritma koji bimo trebali da nametnemo od početka“, rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Jelena Nikolić rekla je da je osvajanjem drugog mesta na Svetskom kupu u Japanu njena ekipa svrstana među favorite na Evropskom prvenstvu.

„Nadam se da ćemo nastaviti onako kako smo završili u Japanu, taj turnir nam je doneo veliko samopouzdanje i istakao nas u jednog od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Ići ćemo jednu po jednu utakmicu i nadam se da će nas to dovesti do borbe za jedno od prva tri mesta“, rekla je ona.

„Nemačku dobro znamo, godinama igramo sa njma. Bez obzira na sastav uvek su bile neugodan protivnik zbog brze igre i nikada ne odustaju. Očekujem jaču utakmicu, mi smo daleko bolja ekipa ali to moramo da potvrdimo“, dodala je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.