U trendu

Todorić: Potrebno je strpljenje, dobri rezultati će ubrzo doći

Direktor košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić rekao je danas da očekuje će se klub finansijski konsolidovati za „dve-tri godine“ i da je posle loših rezultata ove sezone potrebno strpljenje navijača, pošto veruje da će dobri rezultati ubrzo doći.

Todorić je u izjavi za klupski sajt ponovio da je Partizan letos bio u najtežoj situaciji u svojoj istoriji i pred gašenjem, opterećen višemilionskim dugovima.

„Imali smo igrački kadar koji je više ličio na juniorski, bez uprave, sa nejasnim statusom šefa stručnog štaba kojem je istekao ugovor i bez ozbiljnog sponzora sa izuzetkom kompanije NIS. Klub nije imao ozbiljnih uslova za početak takmičarske sezone. Situacija je bila takva da je postojala mogućnost gašenja kluba koji je samo pre par godina bio na ‘fajnal-foru’ Evrolige i koji je do pre dve godine bio stalni učesnik tog takmičenja“, rekao je on.

Partizan je u septembru dobio novu upravu kluba, predvođenu košarkašem Minesote Nikolom Pekovićem i tada je odlučeno da se ne produži ugovor sa trofejnim trenerom Duškom Vujoševićem. Na mesto trenera postavljen je dosadašnji Vujoševićev pomoćnik i dugogodišnji kapiten Petar Božić.

Todorić je podsetio da su na prvoj sednici Upravnog odbora, u septembru, postavljeni prioriteti u radu kluba, među kojima su i finansijska konsolidacija, za koju će, prema njegovim rečima, trebati „minumum dve-tri godine“.

On je rekao da je tada odlučeno da će budžet za igrače iznositi približno 500.000 evra, a kao jedan od osnovnih zadataka postavljen je i“povratak poverenja kod igrača i menadžera“.

„To znači da ono što se obeća, mora i da se isplati. Zbog toga što poslednjih godina nismo redovno izmirivali obaveze, nismo bili u prilici da dovedemo iole boljeg igrača, kao ni mlade, perspektivne klince koji su počeli u širokom luku da zaobilaze naš klub“, rekao je sportski direktor.

Todorić je naveo da se UO „složio u oceni da rezultati u ovoj sezoni ne mogu biti veliki“. U regionalnom takmičenju posle 10 kola Partizan je na deobi poslednjeg mesta sa tri pobede i sedam poraza.

„Sigurno da situacija u ovom trenutku nije dobra, delimo poslednje mesto na tabeli. Ne tražimo opravdanje u brojnim problemima koje smo imali i koje imamo. Ne želim da pričam ni o brojnim porazima ‘na jednu loptu’, niti o tome da ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu, kao ni o brojnim drugim situacijama koje mogu biti opravdanje za ovaj položaj na tabeli“, rekao je on.

Todorić je dodao da je zahvaljujući Nikoli Pekoviću i pojedinim ljudima iz UO, Partizan „prebrodio najteži period od svog postojanja“ i da je na svim nivoima u klubu počela sanacija „za koju će trebati vremena“.

On je rekao da je potrebno strpljenje navijača, ali i da će klub prihvatiti „svaku dobronamernu i konstruktitvnu kritiku“.

„Nadam se da naši navijači, koji su i u prethodna dva meseca pokazali veliku ljubav i privrženost Partizanu imati strpljenja, jer sam siguran da će bolji rezultati doći ubrzo. Partizan ni prošlih sezona, kada smo imali mnogo bolji tim, u ovom periodu nije imao mnogo bolje rezultate pa bih zbog toga zamolio naše verne kritičare i ‘velike Partizanovce’ da nas ne pljuju, vređaju i sahranjuju pre vremena“, rekao je Todorić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar