U trendu

Tomić hvali igrače i Ilića, kudi teren u Nišu

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da je zadovoljan pobedom svojih fudbalera nad Radničkim u gostima, ali je istakao da su uslovi za igru u Nišu bili jako teški.

„Znali smo da nas čeka težak posao i pretpostavljali smo da će utakmica biti ovakva: sa malo šansi, mnogo prekida, mnogo dugih lopti…svime onime što ne privlači gledaoce na stadion“, rekao je Tomić televiziji Arena posle meča.

Partizan je večeras pobedio sa 1:0 u poslednjoj utakmici 25. kola i tako ostvario prvu prolećnu pobedu, posle dva početna poraza.

„Ambijent je bio divan, ali su uslovi za igru bili jako teški. Ne samo za nas, već i za njih. Infrastruktura je veliki problem srpskog fudbala. Čestitam igračima Radničkog na onome što su pružili na ovakvom terenu, a čestitam i mojim igračima na trudu i energiji, ali ja sam pobornik
kvalitetnijeg fudbala. Kako zbog igrača, tako i zbog publike“, rekao je Tomić.

Trener Partizana istakao je da nije zadovoljan defanzivom u završnici meča, ali je istakao da je to zbog terena, na kome je teško spojiti nekoliko pasova. On je posebno istakao strelca pobedničkog gola, kapitena i legendu kluba Sašu Ilića.

„Čestitam Saši Iliću. On je simbol ovog kluba i on treba da igra što duže i to je dokazao odnosom, igrom, kvalitetom, pa i fizičkim predispozicijama. Koliko je samo pretrčao večeras…Mogu samo da budem ponosan što mi je bio saigrač i što je sada igrač u timu. Osim njega, svaki igrač je pružio maksimum i čestitam im na tome, kao i Radničkom na rezultatima“, rekao je Tomić.

Trener Nišlija Milan Rastavac ocenio je da je njegov tim pružio svoj maksimum.

„Pružili smo koliko smo mogli, a to danas nije bio dovoljno. Morao je poslednji pas da bude bolji i da postoji malo veći kontinuitet u posedu“, rekao je Rastavac.

Radnički je posle primljenog gola krenuo u napad i imao je nekoliko dobrih šansi.

„Nismo igrali od početka tako jer se ipak igra protiv Partizana, pa postoji normalna doza poštovanja. To je jedan od uzroka, a i sam rezultat na terenu tera timove na jednu ili drugu stranu“, rekao je Rastavac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.