U trendu

Tomić: Ivanić potencijal, ali je Partizan veći od svakoga

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da nijedan igrač nije iznad Partizana, pa ni Mirko Ivanić, i da klub nije molio kapitena Vojvodine da pristane da prelazak u Beograd.

„U javnosti se predstavlja institucija Partizana u kontekstu koja nije iskrena i objektivna. Partizan je veći od svakog igrača koji je bio kod nas i koji je sada ovde, pa i legende Saše Ilića. Dovoditi Partizan u situaciju da bilo koga moli nije tačno. Ivanić je fin i kulturan momak, veliki potencijal, ali je Partizan veći od svakoga“, rekao je Tomić novinarima posle prvog treninga za drugi deo sezone u SC Teleoptik.

Prema njegovim rečima trenutni igrački kadar crno-belih ima kvalitet, ali da je i takav neophodan da se pojača.

„Januarski prelazni rok je kratak i siromašan sa ponudom igrača, ali naravno da nameravamo da se pojačamo. Veliki broj utakmica doveo je do velikih problema i povreda igrača. Imali smo izvanredne rezultate u Evropi, ali nam je svima teško pala eliminacija. Bili smo taoci kratkog odmora u gustom rasporedu i zbog toga su rezultati bili vrlo loši u prvenstvu“.

Mladi stručnjak naveo je da je teško raditi u srpskom fudbalu jer tokom prelaznog roka, zbog teške finansijske situacije, uvek postoji mogućnost da se oslabi ekipa odlaskom ključnog fudbalera.

„U Partizanu nikada nije lako raditi, ali ni u drugim timovima u Srbiji. Tesko je formirati ekipu kada vam finansijski mač stoji nad glavom, koji vas obavezuje da radite neke stvari sa kojima se ne slažete. Dosta je komplikovano, a nadam se da par dana pred kraj prelaznog roka nećemo da se osetno oslabimo. Verujem da ćemo biti jači posle januara“.

Tomić nije želeo da priča da li Partizan može da unese neizvesnost u borbi za titulu, nakon što posle ejsenjeg dela zaostaje za liderom Crvenom zvezdom 26 bodova.

„Ne zelim da pričam u tom pravcu, razlika je tolika kolika je. Postavljam ekipi ciljeve koji isključivo od nas zavise. Biću zadovoljan ako ispunimo ono što od nas zavisi, ali ne znam koliko će to biti dovoljno. Pred sebe i igrače postaviću samo realne ciljeve“, zaključio je Tomić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.