U trendu

Tomić: Ne samo da pobedimo, već da nastavimo da napredujemo

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je danas je cilj njegovih fudbalera ne samo da pobede Radnik u Super ligi, već i da nastave da napreduju i podižu formu.

Posle nešto više od 10 dana pauze, sutra se nastavlja Super liga, a Partizan dočekuje Radnik iz Surdulice u 28. kolu.

„Obično se (reprezentativna) pauza iskoristi da se tim odmori ili utrenira ili da se pospeše odredjeni mehanizmi igre, ali to u Partizanu nije slučaj, jer imamo malo igrača za rad. Sa druge strane, iskustvo i ponos igranja za reprezentaciju su važni za njihov napredak“, rekao je Tomić novinarima u sportskom centru Teleoptik.

„Mi smo iskoristili sredu, četvrtak i danas da sve igrače vratimo kod nas u svlačionicu, i glavom i telom, psihološki i taktički. Mislim da su svi spremni i orni i da su svesni da podižemo formu. Zato sutra nije cilj samo pobeda i rezultat, već da način našeg predstavljana i sinhronizacija u napadu i odbrani budu sve bolji“, kazao je trener crno-belih.

Partizan je drugi na tabeli sa 45 bodova, dok je Radnik osmi sa 37. Tim iz Surdulice je na poslednjem mestu koje vodi u plej-of, sa tri boda više od Javora.

„Radnik je kompaktan tim, koji želi da igra fudbal, da se nadigrava i da ima male razmake izmedju linija tima. Imaju brze i konkretne i direktne igrače u fazi napada. Tim je prihvatio model igre koji zastupa moj kolega (Miloš) Veselinović i dobro ga zastupaju na terenu“, rekao je Tomić.

Novinari su podsetili trenera na prvu utakmicu ovih timova, kada je Partizan u oktobru vodio 2:0, da bi na kraju bilo 2:2.

„Sećam se dobro prve utakmice, ali je ne bih analizirao, jer ona ništa ne znači. Sutra je nova utakmica“, rekao je Tomić.

Partizan se posle skoro tri nedelje vraća na svoj teren.

„Najviše volimo da igramo kod kuće, pred našim navijačima. Ovde imamo najbolje uslove za iskazivanje svega čemu težimo. Te uslove nam omogućava pre svega teren, koji je medju najboljima u ligi, ako ne i najbolji“, rekao je Tomić.

Utakmica počinje u 16.00. Ulaznice koštaju 200 dinara za jug i 400 dinara za istočnu i zapadnu tribinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar