U trendu

Totenhem drugi, Liverpul ispustio dva gola prednosti

Fudbaleri Totenhema izbili su na drugo mesto tabele Premijer lige, pošto su danas na svom terenu pobedili Votford sa 1:0 u 25. kolu takmičenja, i tako iskoristili poraz Mančester sitija.

Totenhem je dominirao utakmicom, ali je pobedio golom Kirijana Tripijera u 64. minutu. To je „pevcima“ bila četvrta uzastopna pobeda i sada imaju 48 bodova, jedan više od Sitija, koji je ranije danas na svom terenu poražen od lidera Lestera 3:1. „Lisice“ su posle današnje utakmice stekle pet poena prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Arsenal bi mogao da se izjednači sa Totenhemom po broju bodova ako sutra pobedi Bornmut, ali će najverovatnije imati slabiju gol razliku.

Liverpul je mogao da se približi mestima koja vode u Evropu, ali je kod kuće prokockao dva gola protiv „davljenika“ Sanderlenda.

Sva četiri gola postignuta su u drugom poluvremenl. Roberto Firmino je u 60. minutu doneo vodjstvo Liverpulu, da bi Adam Lalana u 70. povećao na 2:0. „Crveni“ su imali sigurno vodjstvo i dominaciju na terenu, ali su u finišu ispustili pobedu.

Prvo je Adam Džonson iz slobodnog udarca smanjio na 2:1, da bi u 89. minutu golom Džermejna Defoa stigao do izjednačenja.

Liverpul je sada na osmom mestu i ima 35 bodova, pet manje od Mančester junajteda, koji sutra igra protiv Čelsija.

Everton je izbio na sedmo mesto drugom uzastopnom pobedom od 3:0, pošto je danas u gostima pobedio Stouk. „Karamele“ sada takodje imaju 35 bodova, ali bolju gol razliku od gradskog rivala Liverpula. To je domaćinu bio treći uzastopni poraz i sada je pao na 11 mesto tabele, sa 33 boda.

Aston Vila je ostvarila tek treću pobedu u sezoni, pošto je kod kuće pobedila Norič sa 2:0, ali je ipak ostala poslednja na tabeli.

U opasnoj zoni, Norič je 18. na tabeli sa 23 boda, zatim sledi Sanderlend sa 20, dok Vila ima 16.

Njukasl je pobegao iz opasne zone pobedom od 1:0 na Vest Bromvičom, a do trijumfa je došao golom srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića. „Svrake“ sada imaju bod više od Noriča.

Svonsi i Kristal palas odigrali su 1:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.