U trendu

Totenhem pobedio Siti i preuzeo drugo mesto na tabeli

Fudbaleri Totenhema pobedili su večeras na gostujućem terenu Mančester siti sa 2:1, u utakmici 26. kola Premijer lige, i time preuzeli drugo mesto na tabeli.

Totenhem je poveo golom Harija Kejna u 53. minutu iz jedanaesterca, a izjednačio je Keleči Ihenačo u 74. minutu. Konačan rezultat postavio je Kristijan Eriksen golom u 83. minutu.

Totenhem je ostvario petu uzastopnu pobedu i preuzeo je drugo mesto od Arsenala, iako obe ekipe imaju po 51 bod. Dva boda više ima prvoplasirani Lester, koji je ranije danas izgubio od Arsenala sa 1:2. Mančester siti je četvrti na tabeli sa 47 bodova i posustao je u borbi za titulu.

U prvom poluvremenu ekipe nisu napravile ozbiljnije šanse. Najbolja je bila ona iz 29. minuta kada je fudbaler Totenhema Eriksen dobro šutirao sa nešto više od 20 metara, a golman Mančester sitija Džo Hart uspeo je da odbrani.

Drugo poluvreme počelo je dobrom šansom Sitija. Jaja Ture je u 49. minutu centrirao pred gol Totenhema, ali Serhio Aguero u petercu nije dobro zahvatio loptu i poslao je preko gola.

U 53. minutu Totenhem je poveo golom Kejna iz jedanaesterca. Penal je dosudjen pošto je lopta, posle centaršuta Danijel Rouza sa leve strane u šesnaesterac, pogodila u ruku Rahima Sterlinga. Kejn je poslao Harta u suprotnu stranu i postigao 16. gol u prvenstvu. On je sada drugi na listi strelaca iza Džejmija Vardija iz Lestera, koji je postigao tri gola više.

Siti je četiri minuta kasnije mogao da izjednači, ali je Jaja Ture iz slobodnog udarca pogodio prečku. Domaći su izjednačili u 74. minutu golom Ihenača, koji je osam minuta ranije zamenio Fernanda. Kombinovali su David Silva i Gael Kliši, koji je dodao do 19-godišnjeg Nigerijca a njemu nije bilo teško pošalje loptu u mrežu. To je njegov sedmi gol u poslednjih 11 utakmica za Siti.

Pobedu Totenhemu doneo je Eriksen golom u 83. minutu, posle dobre asistencije Erika Lamele.

Do kraja utakmice domaći igrači su pokušavali da postignu gol, ali u tome nisu uspeli, pre svih Silva i Nikolas Otamendi, pa su pretrpeli drugi uzastopni poraz, sedmi u prvenstvu.

Ekipa Manuela Pelegrinija je u poslednje dve utakmice pretrpela dva poraza od ekipa koje se bore za šampionsku titulu. Prošle nedelje Siti je izgubio od Lestera sa 1:3, a večeras od Totenhema.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.