U trendu

Troicki posle preokreta i pet setova u drugom kolu Australijan opena

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je posle preokreta, u pet setova, pobedio Španca Danijela Munjos-De la Navu, 4:6, 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3.

Troicki je 21. nosilac Australijan opena, a danas mu je trebalo nešto više od tri i po sata da dobije 71. igrača sveta, koji nikada nije prošao prvo kolo nekog grend slem turnira.

Troicki je slabo počeo meč. Iskusni Španac je u trećem gemu napravio brejk, što mu je bilo dovoljno da dobije prvi set 6:4, pošto su oba rivala bili vrlo sigurni na svom servisu.

Munjos-De la Nava napravio je brejk na samom početku drugog seta, posle čega su obojica tenisera do kraja držala svoj servis, tako da je Španac poveo sa 2:0 u setovima.

Troicki je sprečio potpuno iznenadjenje tako što je u trećem setu zaigrao mnogo bolje. Napravio je dva brejka i bio siguran na svom servisu, tako da je došao do vodjstva od 5:0, što mu je bilo dovoljno da taj set dobije 6:1.

Četvrti set je ličio na prva dva, s tim što su obojica tenisera napravila po brejk i bila sigurna na svom servisu, tako da je taj set otišao u taj-brejk. U taj-brejku je Troicki bio uspešniji, pošto je imao tri mini-brejka naspram dva rivala, tako da je slavio sa 7:4.

Španac je u petom setu napravio brejk i poveo sa 2:1, ali tada se razigrao Troicki i napravio dva brejka i odbranio svoja dva servisa za vodjstvo od 5:2. Srpski reprezentativac je pri servisu Munjosa-De la Nave imao pet meč lopti, ali je njegov rival spasao svih pet i odbranio svoj servis za 5:3.

Troicki je potom dobio šansu da na svoj servis izbori plasman u drugu rundu i to je uspeo iskoristivši treću meč loptu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.