U trendu

Troicki u trećem kolu Australijan opena

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Amerikanca Tima Smičeka u tri seta, 6:4, 7:6 (5), 7:6 (4).

Troicki će u trećem kolu igrati protiv 13. nosioca, Kanadjanina Miloša Raonića.

Troicki je dobro počeo meč protiv rivala sa kojim nikada nije igrao. Već u drugom gemu imao je dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. U četvrtom gemu je uspeo da dodje do brejka, ali tek posle pete brejk lopte.

On je nakon toga osvojio gem na svoj servis i poveo sa 4:1, da bi obojica tenisera posle toga čuvala svoj servis. U devetom gemu, medjutim, Smiček je napravio brejk i smanjio na 5:4, ali ga nije odbranio, pošto je Troicki uzvratio brejkom i dobio prvi set sa 6:4.

Troicki je u drugom setu iskoristio prvu priliku za brejk, ali mu je protivnik odmah uzvratio i smanjio na 2:1. Pošto su obojica tenisera čuvala svoj servis, set je otišao u taj-brejk, u kome je reprezentativac Srbije bio uspešniji i dobio je sa 7:5, iskoristivši svoju treću set loptu.

Obojica igrača su igrala jako dobro treći set, pošto nijedan rivalu nije dozvolio ni šansu da dodje do brejka. To je trajalo do sedmog gema, kada su igrači „razmenili“ brejkove, tako da je i treći set otišao u taj-brejk i ponovo je Troicki bio sigurniji i dobio sa 7:4.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.