U trendu

Tužilaštvu upućen podnesak sa informacijama o utakmici Zvezda – OFK Beograd

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu upućen je podnesak sa informacijama vezanim za prvenstvenu utakmicu OFK Beograd – Crvena zvezda, prenose Večernje novosti.

Utakmica odigrana u nedelju na stadionu Obilića na Vračaru digla je prašinu u javnosti, jer mnogi sumnjaju u njenu regularnost, a Novosti navode da u Tužilaštvu nisu želeli da otkriju ko je dostavio podnesak.

Meč 1. kola Superlige Srbije dobila je Crvena zvezda posle preokreta sa 6:2, nakon što je na poluvremenu gubila sa 2:0.

Prema informacijama koje su dobile Novosti, nadležni zamenik tužioca proučiće papire koji su stigli, nakon čega će odlučiti da li će pokrenuti predistražni postupak, tačnije, da li će od policije tražiti prikupljanje potrebnih obaveštenja, odnosno svih informacija koje su od značaja.

Ukoliko to učini, po dobijanju traženih podataka doneće odluku ima li osnova za pokretanje istrage, protiv kojih osoba i za koje krivično delo.

Kako je objašnjeno, podnošenjem podneska ne inicira se pokretanje krivičnog postupka, već samo provera određenih činjenica, piše beogradski list.

Prema izvorima Novosti, navodno je jedan od saradnika generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića na poluvremenu ulazio u svlačionicu OFK Beograda i igračima tog kluba „držao predavanje“.
Pročitajte još i:

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar