U trendu

U meču za polufinale US opena Đoković poveo sa 2:0, Conga predao (video)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u četvrtifnalu pobedio Žoa-Vilfreda Congu koji je predao meč početkom trećeg seta. Đoković je prethodno osvojio prva dva seta sa 6:3 i 6:2, prenose sportski mediji.

Đokoviću su prethodno mečeve predali Jirži Veseli iz Češke u drugom kolu i Mihail Južnji posle šest gemova u trećem kolu. Srbin je upisao dve pobede, protiv Jiržija Janovica iz Poljske u prvom kolu i Britanca Kajla Edmunda u četvrtoj rundi.

Rival prvom nosiocu na poslednjem Gren slem turniru u polufinalu je takođe Francuz, Gael Monfis.

Bio je ovo 22. međusobni duel i 16. pobeda Đokovića nad Congom. Đoković je prvi set rešio u svoju korist posle serije od tri uzastopna brejka.

https://www.youtube.com/watch?v=hlKwZchAars

Prvo je srpski as iskoristio neobičan pad u igri Conge, kada je u gemu odservirao čak tri duple servis greške, ali se Francuz odmah revanširao i napravio ribrejk za 4:3.

Međutim, do tog trenutka Srbin je igrao fantastično – izuzetno se kretao, dobio nekoliko neverovatnih poena i bio na pragu ubedljive pobede.

Đoković je do prvog brejka u drugom setu stigao već u trećem setu za 2:1. Držali su teniseri svoje servise u naredna četiri gema, da bi prvi teniser sveta u sedmom gemu ponovo oduzeo servir rivalu i poveo sa 5:2.

Conga je tada zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u levom kolenu. Nakon pomoći lekara vratio se na teren, ali se nije ni potrudio u osmom gemu koji je Novak dobio bez izgubljenog poena za 2:0 u setovima.

Conga je pokušao da nastavi meč, ali je već posle prvog servisa u trećem setu morao da preda meč. Meč je trajao 81 minut.

Nije bilo znakova povreda ručnog zgloba i lakta, ali jeste novog demantija izjava Matsa Vilandera, koji je u najavi susreta istakao da je Conga bliži trijumfu. Poneki navijači zviždali su prilikom izlaska 11. igrača na ATP listi sa stadiona ‘Artur Eš’, dok je Đoković mogao da počne da slavi 10. uzastopno polufinale na terenima Flašing Medouza, što je najduži niz nekog igrača na Grend slemovima.

„Stvarno ne znam šta se dešava. Želim Congi brz oporavak. Odrasli smo igrajući zajedno. On je borac, voli veliku scenu. Ovo je nešto što nije želeo da se dogodi. Nadam se da je publika uživala u ova dva seta“, rekao je Đoković posle meča.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar