U trendu

U Noletovu čast: Statua u muzeju u Riju, potom stiže u Srbiju (video)

Umetnik Brendan Marfi se najpre bavio slikanjem, da bi u poslednje vreme je proširio delokrug svog rada. Ono što sada sprema – svideće se mnogim poštovaocima Novaka Đokovića.
Marfi, koji živi u Malibuu, svetski je čovek. Rodom je sa sa Roud Ajlanda, dakle krajnjeg istoka SAD, studirao je usred Pacifika, na Havajima, a sada živi i stvara u Kaliforniji, na jugoistoku Sjedinjenih Američkih Država. I, planira još dve važne posete: Brazilu ovih dana, a Srbiji – potom, javljaju sportski mediji.

Ovaj umetnik je, naime, dobio porudžbinu da za potrebe Olimpijskih igara „oživi“ jednu od svojih teniskih slika. A on je odabrao onu koja se zove „Nole“ i koja, kao što joj ime kaže, predstavlja Novaka Đokovića u pokretu.

Ta silueta umetničkom kreativnošću od dvodimenzionalne postaje trodimenzionalna. Stvaranje nije lako, jer je statua visoka oko šest metara, pa nekoliko kolega pomaže Brendanu Marfiju, uključujući i dobrog prijatelja, industrijskog dizajnera Endija Kostasa.

„Ostaju nam još neke prepreke koje treba prevazići, kao što je carina u Riju, ali… Rio je to. Ima da budemo na vreme u Muzeju modernih umetnosti, još 4. avgusta (5. počinju Igre). A kada se Olimpijske igre završe, statua kreće put Srbije, da živi večno u jednoj od Novakovih škola“, poručuje Marfi čiji rad na stvaranju ovog umetničkog dela možete pogledati u sledećem video-snimku:

https://www.youtube.com/watch?v=h6YXuggrzOg

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar