U trendu

U osmini finala Čukarički, Zvezda i Partizan

Fudbaleri Čukaričkog pobedom su započeli odbranu trofeja u Kupu Srbije, pošto su danas u Zubinom Potoku savladali Mokru Goru sa 3:1 u šesnaestini finala, a dalje su prošli i Crvena zvezda i Partizan.

Dvostruki strelac za Čukarički bio je Andrija Pavlović u 15. i 42. minutu, a treći gol dao je Nenad Mirosavljević. Gol za Mokru Goru postigao Krsta Đorđević u 66. minutu.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa pošto su u Bačkoj Palanci pobedili Bačku sa 3:1.

Bačka je bila bolja u prvom poluvremenu, napadala je stvarala šanse i iskoristila je u 28. minutu, posle loše igre u odbrani gostiju kada je mrežu zatresao Damir Čeković. Posle primljenog gola Zvezda je pojačala napade i izjednačila u 43. minutu, kada je Bruno Matos dodao do Aleksandra Kataija.

U drugom poluvremenu Zvezda je bila bolja, ali je i iskoristila promašaje domaće ekipe. Crveno-beli poveli su u 61. minutu golom Luisa Ibanjeza iz slobodnog udarca, a pobedu je potvrdio Katai u 77. minutu svojim drugim golom na utakmici.

U trećem minutu sudijske nadoknade vremena kapitenu Bačke Veseljku Trivunoviću penal je odbranio golman Zvezde Damir Kahriman.

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa, pošto su na gostujućem terenu pobedili beogradski Sinđelić sa 2:0.

Na stadionu Sinđelića pred oko 1.500 ljudi, golove je postigao Ivan Šaponjić, u 48. i 69. minutu.

U prvom poluvremenu ekipe su bile bezidejne, slabo su igrale i nisu napravile. Partizan je zaigrao angažovanije u nastavku, a poveo je u 48. minutu. Centrirao je Alen Stevanović sa desne strane do Šaponjića, a on je sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu.

Šaponjić je u 69. minutu pošto je realizovao penal, koji je nad njim i napravljen.

Fudbaleri BSK iz Borče pobedili su u šesnaestini finala na svom terenu Mladost iz Lučana sa 3:1.

BSK je poveo u 51. minutu golom Miloša Gordića, a vođstvo je duplirao Mićun Bujišić u 60. minutu. Gol za goste postigao je Aleksandar Lazevski u 82. minutu, a konačan rezultat postavio je Luka Janković u 90. minutu iz voleja.

Fudbaleri Spartaka iz Subotice plasirali su se u osminu finala pošto su u Beogradu pobedili Zemun sa 1:0.

Na Gradskom stadionu u Zemunu pred oko 400 gledalaca na utakmici između Zemuna i Spartaka nije bilo uzbuđenja u prvom poluvremenu.

Subotički superligaš je tokom većeg dela meča imao terensku inicijativu, a prvu dobru priliku Spartak je imao u 76. minutu, kada je Milan Makarić pokušao udarcem glavom sa oko sedam metara, ali je Miloš Krunić dobro intervenisao.

Spartak je, predvođen privremenim trenerom Darkom Sekulovićem, nastavio sa ofanzivnom igrom, te na kraju uspeo da dođe do plasmana u osminu finala Kupa Srbije. Korner je izveo Andrej Mrkela, a autogol je u 87. minutu postigao Dušan Đokić, koji je loše reagovao posle kornera s leve strane i savladao svog golmana.

U osminu finala plasirao se i Javor, koji je sa 2:0 pobedio u Novom Pazaru, niški Radnički pobedio je na gostovanju Loznicu sa 2:1, a Inđija je izbacila Rad rezultatom 1:0.

Voždovac se plasirao u osminu finala, pošto je posle penala pobedio Slogu iz Petrovca na Mlavi sa 4:1. U regularnom toku nije bilo golova. Takođe, posle utakmice bez golova u regularnom delu, Vojvodina je posle pobede od 5:4 na penale pobedila Kolubaru u Lazarevcu.

Radnički iz Kragujevca se plasirao u osminu finala pošto je posle penala pobedio Bežaniju u Beogadu sa 6:5. U regularnom delu nije bilo golova.

Posle penala prošao je i Donji Srem, koji je sa 4:3 pobedio Radnik, nakon što u regularnom delu nije bilo golova.

Jagodina se plasirala u osminu finala pošto je u Novom Sadu pobedila Proleter sa 1:0, dok je Napredak pobedio Moravac sa 3:0.

U 17 časova počinje duel Metalca i OFK Beograda, dok je juče Borac u Čelarevu pobedio ČSK i plasirao se u osminu finala Kupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar