U trendu

Ubedljive pobede San Antonija, Majamija i Klipersa

Košarkaši San Antonija, Majamija i Klipersa zabeležili su prošle noći ubedljive pobede u utakmicama prve runde plej-ofa NBA lige.

San Antonio je na svom terenu pobedio Memfis sa 106:74 i tako poveo sa 1:0 u prvom kolu plej-ofa zapadne konferencije.

Sparse je do pobede predvodio Kavaj Leonard sa 20 poena, Lamarkus Oldridž je dodao 17, a Toni Parker i Pati Mils po 15. Srpski košarkaš Boban Marjanović je na parketu proveo devet i po minuta i za to vreme je postigao šest poena, uz po jedan skok i asistenciju.

U ekipi Memfisa, koja je doživela svoj najubedljiviji poraz u plej-ofu, najefikasniji je bio Vins Karter sa 16 poena.

Do prednosti od 1:0 stigao je i Majami, koji je na svom parketu sa 123:91 bio bolji od Šarlota.

Luol Deng je postigao 31 poen u pobedničkoj ekipi, Hasan Vajtsajd 21, uz 11 skokova, a Dvejn Vejd je dodao 16 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Nikola Batum sa 24 poena, a najbolje ga je pratio Kemba Voker sa 19.

Trijumf na domaćem terenu upisali su i Los Andjeles klipersi, koji su sa 115:95 pobedili Portland.

Kris Pol je imao učinak od 28 poena i 11 asistencija i bio je jedan od trojice igrača Klipersa koji su upisali „dabl-dabl“ učinak. Blejk Grifin je meč završio sa 19 poena i 12 skokova, a Deandre Džordan sa 18 poena i 12 skokova.

Portland je predvodio Demijan Lilard sa 21 poenom.

Košarkaši Klivlenda su slavili na svom terenu protiv Detroita sa 106:101 i stekli prednost od 1:0 u prvom kolu plej-ofa istočne konferencije.

Najefikasniji u Klivlendu bili su Kajri Irving sa 31 poenom, Kevin Lav je ubacio 28, uz dve važne trojke u poslednjoj četvrtini, dok je Lebron Džejms utakmicu završio sa 22 postignuta poena i 11 asistencija. U redovima Detroita najbolji je bio Kentavijus Kaldvel-Poup sa 21 poenom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.