U trendu

Učesnici Specijalne olimpijade spavali na podu sportske hale

Učesnike Specijalne olimpijade u Južnoj Kaliforniji dočekala je zbrka u organizaciji, pa su neki od njih bili primorani da spavaju na podu jedne sportske sale, pre nego što su končno prebačeni na svoje konačne destinacije, preneo je danas Asošijeted pres.

Oko 1.500 sportista i trenera, učesnika Specijalne olimpijade, zbog loše organizacije proveli su noć u zgradi Lojola Merimaunt Univerziteta u Los Anđelesu, rekao je potparol Rič Perelmen.

Crveni krst je učesnicima iz Norveške, Meksika, Venecuele, Kenije i Kajmanskih Ostrva obezbedio pokrivače i vodu tokom boravka u zgradi Univerziteta.

„Letovi su kasnili, a autobusi s vraćeni u garažu. Ceo taj proces se mnogo odužio, pa smo odlučili da ih zadržimo ovde do jutra“, rekao je Perelmen.

Lojola Merimaunt Univerzitet, koji se nalazi blizu aerodroma u Los Anđelesu, se za vreme Specijalne olimpijade koristi kao polazno odredište za sve ekspedicije učesnica.

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Mišel Obama otvoriće u subotu Specijalnu olimpijadu, na kojoj će učestvovati više od 7.000 sportista.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.