U trendu

Udovičić: Sportisti će ubuduće biti brzo nagrađeni

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obećao je da će srpski sportisti ubuduće biti brzo i adekvatno nagrađivani za uspehe na velikim takmičenjima.

Udovičić je čestitao košarkašicama i vaterpolistima, koji su ponaosob dobili po 20.000 i 30.000 evra i najavio da će država nastaviti na ovakav način da vrednuje vrhunske rezultate.

„Poslednji uspeh vaterpolista napravio je veliki pomak kada je isplata nagrada i briga o našim sportistima. Premijer Vučić je obećao da će nagrade biti isplaćene za sedam dana. Ono sto je rečeno, to je i urađeno. Danas nikome ne dugujemo“, rekao je Udovičić.

On je poručio da najbolji sportisti više neće morati da čekaju po godinu i po dana kako bi bili nagrađeni za svoj rad, kao što je to bio slučaj dok je bio reprezentativac.

„Smatram da su novčane nagrade od 20.000 i 30.000 evra veliki izdatak za budžet Vlade Srbije, ali oni su to apsolutno zaslužili. Zahvaljujem se premijeru Vučiću jer je prepoznao značaj sporta. Očekujem da ovakve nagrade budu podstrek i za ostale i da će nas uskoro obradovati i kajakaši, atletičari, košarkaši“, rekao je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.