U trendu

Udovičić: Sudska dodela pobede Albaniji šok i nepravda

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić osudio je večeras odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da fudbalskoj reprezentaciji Albanije dodeli pobedu nad Srbijom u prekinutom prošlogodišnjem meču, i ocenio da je time „naneta nemerljiva nepravda“ selekciji Srbije.

„Ne može da se opiše šok koji je ovakva odluka izazvala. Nemerljiva je nepravda naneta onima koji su samo imali želju da se na terenu bore za pobedu svog tima i svoje zemlje, potpuno sportski. Epilog ovakve odluke je poruka koja je užasno opasna za sport, a daje prednost onima koji do rezulata žele da dođu nefer igrom“, navodi se u saopštenju ministra Uvovičića.

„Žao mi je naših sportista i znam kakav je osećaj, ali verujem da ih ni ovakvi presedani neće pokolebati i da ćemo na terenu opet pobeđivati jer smo bolji“, dodaje se u saopštenju.

CAS je danas preinačio kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) za utakmicu Srbije i Albanije prekinutu oktovra 2104. godine, te je sada utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

UEFA je prvobitno registrovala meč službenim rezultatom 3:0 za Srbiju jer reprezentacija Albanije nije htela da nastavi meč nakon prekida izazvanog neredima nastalim zbog pojave bespilotne letelice s nacionalističkim simbolima iznad stadiona u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.