U trendu

UPIS: Policija nije upala u kladionice već razmenjujemo informacije

Udruženja priređivača igara na sreću (UPIS) saopštilo je danas da srpska policija nije „upala“ u sportske kladionice, već da kladionice razmenjuju informacije i sarađuju sa policijom i sa Međunarodnom fudbalskom federacijom (Fifa) kada se sumnja na nameštanje utakmica.

„Sportske kladionice pružaju informacije koje poseduju i sarađuju sa policijom u rešavanju problema sumnjivih utakmica. Ovakvu saradnju imamo već godinama Fifom“, navodi se u saopštenju UPIS.

Pojedini mediji su objavili da je policija upala u sportske kladionice i proverava promene kvota na pojedine utakmice Super lige Srbije.

„Osnovni interes sportskih kladionica jeste da nema nameštanja utakmica, jer su u takvim situacijama kladionice uvek na gubitku. Upravo zato obaveštavamo javnost da nije bilo nikakvih ‘upada policije’, već razmene informacija“, dodaje se u saopštenju.

Ministar policije Nebojša Stefanović juče je rekao da je policija ušla u fudbalske klubove Crvenu zvezdu, Partizan, Fudbalski savez Srbije, OFK Beograd, Čukarički i Zajednicu Superlige zbog sumnji da je nekoliko utakmica domaćeg prvenstva namešteno.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.