U trendu

Van Avermae pobednik 13. etape Tur de Fransa

Belgijanac Greg van Avermae, biciklsita BMC Rejsing tima (BMC Racing) pobednik je današnje 13. etape Trke kroz Francusku, dok je Britanac Kristofer Frum zadržao žutu majicu namenjenu najboljem u generalnom plasmanu.

Van Avermae je u sprint završnici pobedio Slovaka Petera Sagana, kome je to 15. drugo mesto na Tur de Fransu u karijeri.

Belgijanac je polubrdsku etapu voženu od Murea do Rodea, dugu 198,5 kilometara, završio za četiri sata, 43 minuta i 42 sekunde. Sagan je kroz cilj prošao u istom vremenu kao i pobednik, dok je treće mesto sa tri sekunde zaostatka zauzeo Belgijanac Jan Bakelants iz AG2R tima.

Vodeći u generalnom plasmanu, Frum, kroz cilj je prošao kao šesti sa sedam sekundi zaostatka, a u istom vremenu su trku završili još desetorica takmičara, među kojima je njegov prvi pratilac Amerikanac Tidžej van Garderen.

Frum u generalnom plasmanu ima dva minuta i 52 sekunde prednosti u odnosu na Van Garderena, dok je Kolumbijac Nairo Kintana treći sa tri minuta i devet skundi zaostatka.

Naredna, 14. etapa Tur de Fransa, duga 178,5 kilometara voziće se sutra od Rodea do Mendea.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.