U trendu

Vaterpolisti Partizana počinju takmičenje u Ligi šampiona protiv Barselonete

Vaterpolisti Partizana počeće ovogodišnje učešće u Ligi šampiona u Španiji protiv Barselonete 30. novembra.

Kako je danas saopšteno na sajtu kluba, osim utakmice u Barseloni, Partizan će do kraja godine u najjačem evropskom takmičenju u Grupi B odigrati još dva meča i to protiv ekipa koje dolaze iz kvalifikacija. Crno-beli će 10. decembra igrati na Banjici protiv kvalifikanta C, a 21. decembra na gostujućem terenu protiv kvalifikanta A.

Prve dve evropske utakmice u 2017. godini Partizan će igrati na Banjici. Šampion Srbije će 18. januara ugostiti prvaka Evrope Jug, dok će 8. februara biti domaćin Pro Reku, koji sa klupe predvodi bivši trener crno-belih Vladimir Vujasinović. Partizan će 10 dana kasnije igrati u Italiji protiv Pro Reka, a 1. marta u Dubrovniku protiv Juga.

U osmom kolu, 22. marta Partizan će biti domaćin kvalifikantu A, a 5. aprila igraće na gostujućem terenu protiv kvalifikanta C. U poslednjem kolu crno-beli će 26. aprila igrati u Beogradu protiv Barselonete.

U A grupi igraju Olimpijakos, Solnok, Špandau, Nica i kvalifikanti B i D.

Kako se navodi na klupskom sajtu, Partizan postepeno kompletira tim za novu sezonu, a petorica mladih vaterpolista došli su u Humsku.

Ekipu srpskog šampiona pojačali su golman Lazar Dobožanov i centar Nebojša Toholj, koji su prošle sezone igrali za Radnički. Sa pozajmice iz Crvene zvezde vraćaju se Mihajlo Repanović, Filip Janković i Aleksandar Andrejević.

Dobožanov i Toholj su posle jedne sezone u Radničkom iz Kragujevca došli u Partizan. Obojica su već debitovali u seniorskoj reprezentaciji Srbije, a sa nacionalnim timovima u mladjim kategorijama osvojili su brojne medalje. U septembru prošle godine bili su članovi juniorske selekcije Srbije (1995. godište i mladji), koja je u Almatiju osvojila zlato na omladinskom prvenstvu sveta. Dobožanov je tada proglašen za najboljeg golmana turnira.

Veliki broj medalja sa mladjim kategorijama Srbije osvojili su i Repanović, Janković i Andrejević. Sva trojica su ponikli u Partizanu, igrali su u Banjici, a i u prvom timu crno-belih. U Zvezdi su na pozajmici proveli jednu sezonu.

Deo prvotimaca Partizana počeo je pripreme za predstojeću sezonu. Novi trener Zoran Milenković će sve igrače na okupu imati krajem septembra, po završetku Evropskog juniorskog prvenstva (1997. godište i mladji), jer dobar deo prvotimaca crno-belih igra za omladinski tim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar