U trendu

Vaterpolisti Srbije doputovali u Beograd

Vaterpolo reprezentacija Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kazanju, doputovala je danas u Beograd.

Vaterpoliste i stručni štab dočekalo je više stotina ljudi na aerodromu Nikola Tesla.

Pobednički trofej nosio je najmlađi Nikola Jakšić, koji je rekao da mu je čast što igra u ekipi velikih šampiona.

„Osećaj je izvanredan, nadam se da je ovo prvo od mnogih zlata na narednim takmičenjima. Drago mi je što igram sa velikim šampionima. Pobeda u finalu Svetskog prvenstva je sjajna stvar, mislim da smo zasluženo osvojili trofej.  Presrećan sam“, rekao je Jakšić novinarima.

Najtrofejniji vaterpolista svih vremena Slobodan Nikić rekao je da je Srbija dominantno osvojila Svetsko prvenstvo. On je debitovao za državni tim 2003. godine i od tada je osvojio srebrnu i bronzanu olimpijsku medalju, tri zlatne medalje na svetskim prvenstvima, uz srebro i bronzu. Takođe osvojio je četiri zlata na evropskim prvenstvima, uz srebro i bronzu. Osvojio je devet zlatnih medalja u Svetskoj ligi uz dva srebra, dva Svetska kupa i Mediteranske igre.

„Drago mi je što sam najtrofejniji vaterpolista svih vremena, dugo sam u reprezentaciji, napravili smo velike uspehe, osvojili mnogo zlatnih medalja… Dominantno smo osvojili zlato u Kazanju, sazreli smo kao grupa igrača i kao tim i kada je trebalo da odigramo najbolje odigrali smo – u polufinalu sa Italijom i finalu sa Hrvatskom. Protiv Hrvata, koji su olimpijski šampioni, smo odigrali jednu od najboljih utakmica ikada“, rekao je Nikić.

Vaterpolisti Srbije osvojili su sinoć Svetsko prvenstvo u Kazanju, pošto su u finalu pobedili Hrvatsku sa 11:4.

Vaterpolistima će večeras od 20 časova biti upriličen doček ispred Skupštine Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.