U trendu

Vaterpolisti Srbije u finalu Svetske lige

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige, pošto je danas u polufinalu u Bergamu pobedila Brazil sa 13:9 (4:3, 1:1, 5:2, 3:3).

Srbija se plasmanom u finale Svetske lige približila na korak od odlaska na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a na tom putu će joj stajati bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Hrvatska i SAD.

Izabranici Dejana Savića su dobro počeli meč, pa su tokom prve deonice u tri navrata imali dva gola prednosti, ali je Felipe Santos golom u poslednjoj sekundi smanjio rezultat na 4:3.

Na početku druge četvrtine Sava Ranđelović je ponovo doneo Srbiji dva gola prednosti. Do nekoliko sekundi pre kraja tog dela igre rezultat se nije menjao i kada je izgledalo da će se druga deonica završiti rezultatom 5:3 Brazil je izborio igrača više, a šest sekundi pre isteka siguran je bio Bernardo Gomes.

U drugoj četvrtini viđena su samo dva gola, ali je potom usledila efikasna treća četvrtina u kojoj je Srbija i prelomila meč. Golovima Andrije Prilainovića, Stefana Mitrovića i Duška Pijetlovića Srbija se „odlepila“ na tri gola razlike, a dobru treću ćetvrtinu završio je golom Dušan Mandić za plus četiri pre ulazak u poslednjih osam minuta meča.

Do kraja meča Srbija je bez problema sačuvala prednost i plasirala se u finale Svetske lige.

Finale Svetske lige igra se sutra od 18.40.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar