U trendu

Vavrinka sigurno do osmine finala

Švajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u tri seta pobedio Lukaša Rosola iz Češke – 6:2, 6:3, 7:6 (3).

Šampion iz 2014. i četvrti nosilac ove godine i dalje nije izgubio set na ovom turniru, a danas je pokazao raznovrsnost u igri i dobru formu. Vavrinka je ovim trijumfom zakazao duel sa 13. nosiocem Milošem Raonićem, koji je ranije danas bez problema pobedio Viktora Troickog i takodje pokazao da je u odličnoj formi.

Vavrnika je na putu do trijumfa imao 45 vinera i 18 asova.

Španac David Ferer, osmi nosilac turnira, lako je izborio osminu finala, pošto je danas u tri seta pobedio Amerikanca Stiva Džonsona, 6:1, 6:4, 6:4.

Ferer je u prošlom kolu efektno okončao karijeru domaćeg favorita Lejtona Hjuita pred bučnom publikom, a danas nije pokazivao nikakve znake umora ili stresa i do pobede je došao za 105 minuta igre. Džonson danas nije imao nijednu brejk loptu.

Ferer će u osmini finala igrati protiv 10. nosioca Džona Iznera, koji je u četiri seta pobedio Felisijana Lopesa, 7:6 (8), 6:7 (5), 6:2, 6:4.

Izner je do trijumfa nad 18. nosiocem i osmine finala došao bez izgubljenog servisa na turniru.

Gael Monfis je nastavio pobedničku seriju trijumfom nad zemljakom iz Francuske Stefanom Robertom u tri seta, 7:5, 6:3, 6:2.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar